Ενώ ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές επενδυτικών τραπεζών συστήνουν «αγορές μετοχών κατά την πτώση των αγορών», η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, η BlackRock, προέτρεψε στους πελάτες της να «μην αγοράζουν στην πτώση των μετοχών», καθώς οι αποτιμήσεις δεν έχουν βελτιωθεί πραγματικά, υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής σύσφιξης από την Fed, ενώ και οι πιέσεις στα περιθώρια κέρδους των εταιρειών αυξάνονται.

Καθώς οι μετοχές σημειώνουν εφέτος π.χ. στις ΗΠΑ την χειρότερη πτώση από το 1960, την ώρα που και οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν, αφού ο επίμενα υψηλός πληθωρισμός έχει οδηγήσει τους επενδυτές να προεξοφλούν επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, ορισμένοι αναλυτές συστήνουν «αγορές στις βουτιές» των χρηματιστηρίων, αναφέρει.

Ωστόσο, συνεχίζει να συστήνει «ουδέτερη θέση» στις μετοχές για τους επόμενους 6-12 μήνες, καθώς όπως εκτιμά οι αποτιμήσεις των μετοχών παρά την πτώση δεν είναι πολύ φθηνότερες, δεδομένης της ανόδου των επιτοκίων και των ασθενέστερων προοπτικών των εταιρικών  κερδών.

Για την BlackRock εξάλλου, υψηλότερα επιτόκια, δικαιολογούν χαμηλότερες τιμές μετοχών, ενώ «βλέπει» επίσης τον κίνδυνο, η Fed να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα σε σχέση με αυτό που προεξοφλούν οι αγορές. Οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται απέναντί στην πρόκληση μία υπερβολική άνοδος των επιτοκίων να προκαλέσει τελικά ύφεση, ή οι κινήσεις τους να μην αντιμετωπίσουν  τις πληθωριστικές προσδοκίες, Είναι δύσκολο να δούμε ένα τέλειο αποτέλεσμα…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές