Την εξαγορά της iRobot ανακοίνωσε η Amazon. Το τίμημα  ανέρχεται σε 61 δολ. ανά μετοχή σε μια συμφωνία με μετρητά, η οποία ου αποτιμά τον κατασκευαστή της διάσημης Roomba στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία θα εμβαθύνει την παρουσία της Amazon στην καταναλωτική ρομποτική. Η Amazon έκανε ένα τολμηρό βήμα πέρυσι όταν αποκάλυψε το οικιακό ρομπότ Astro, μια συσκευή 1.500 δολαρίων που είναι εξοπλισμένη με τον ψηφιακό βοηθό Alexa της εταιρείας και μπορεί να παρακολουθεί τους καταναλωτές στα σπίτια τους. Κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά από έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως τα κουδούνια της πόρτας, καθώς και θερμόμετρα και φούρνους μικροκυμάτων που ενεργοποιούνται με φωνή.

Διαβάστε επίσης – Amazon: Προχωρά στην εξαγορά της One Medical έναντι 3,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά

«Εδώ και πολλά χρόνια, η ομάδα iRobot έχει αποδείξει την ικανότητά της να ανακαλύπτει εκ νέου τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καθαρίζουν με προϊόντα που είναι απίστευτα πρακτικά και εφευρετικά — από τον καθαρισμό όταν και όπου θέλουν οι πελάτες αποφεύγοντας τα κοινά εμπόδια στο σπίτι μέχρι το αυτόματο άδειασμα του κάδου συλλογής», ανακοίνωσε ο Dave Limp, επικεφαλής συσκευών υλικού της Amazon.

Διαβάστε επίσης – Οι πέντε συσκευές που μας κατασκοπεύουν στα σπίτια μας

«Οι πελάτες αγαπούν τα προϊόντα iRobot — και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την ομάδα iRobot για να εφεύρουμε τρόπους που κάνουν τη ζωή των πελατών πιο εύκολη και πιο ευχάριστη».

Διαβάστε επίσης – Amazon: Ξεκινά σύντομα τις διανομές πακέτων με drones

Κορυφαίο deal

Η εξαγορά σηματοδοτεί την τέταρτη μεγαλύτερη συμφωνία της Amazon, πίσω από την αγορά 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της αλυσίδας παντοπωλείων Whole Foods το 2017, την αγορά 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων του κινηματογραφικού στούντιο MGM πέρυσι και την εξαγορά 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της μπουτίκ πρωτοβάθμιας περίθαλψης One Medical, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα .

Το iRobot, που ιδρύθηκε το 1990 από ρομποτικούς του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, είναι περισσότερο γνωστό για την κατασκευή του Roomba, μιας ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας που κυκλοφόρησε το 2002 και μπορεί να καθαρίζει τα πατώματα αυτόνομα. Έχει επίσης εισαγάγει ρομποτικές σφουγγαρίστρες και καθαριστικά πισίνας.

Η Amazon αγοράζει το iRobot σε μια εποχή που ο κατασκευαστής ρομπότ αντιμετωπίζει μεγάλους αντίθετους ανέμους. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου την Παρασκευή, τα οποία έδειξαν ετήσια μείωση 30% στα έσοδα, κυρίως λόγω «απροσδόκητων μειώσεων, καθυστερήσεων και ακυρώσεων παραγγελιών» από λιανοπωλητές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί