Σε μία ακόμα πόλη, τη δεύτερη μέχρι σήμερα, ετοιμάζεται η Αmazon να ξεκινήσει διανομές πακέτων από αέρος με χρήση drones. Ειδικότερα ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να παραδίδει πακέτα στους αγοραστές με drone στο College Station του Τέξας, μέσα στο χρονιά.

Η πόλη του ανατολικού Τέξας είναι η δεύτερη που έχει επιλεγεί από την εταιρεία για παράδοση μέσω drone στους χρήστες της υπηρεσίας Prime Air.

Διαβάστε επίσης: Amazon: Συμφωνία για streaming κάλυψη του Champions League στη Βρετανία

Τον περασμένο μήνα, η Amazon είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει εντός του 2022 παραδόσεις ορισμένων πακέτων με drones στην πόλη Lockeford της Βόρειας Καλιφόρνια.

Συνεργασία με πανεπιστήμιο

Για την επιτυχή υλοποίηση του στόχου της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με το Texas A&M University, που βρίσκεται στο College Station, για την ανάπτυξη των drones. Οι πελάτες της Amazon στο Lockeford και στο College Station θα μπορούν να λάβουν δωρεάν παράδοση με drone για χιλιάδες καθημερινά είδη, όπως διευκρίνισε η Amazon.

Διαβάστε επίσης: Amazon: Αντιμέτωπη με σημαντικές δυσκολίες η εταιρεία

Η εταιρεία είπε ότι τα drones της είναι ικανά να παραδίδουν πακέτα έως και πέντε κιλά σε λιγότερο από μία ώρα. Τα drones της Prime Air μπορούν να πετάξουν έως και 50 μίλια την ώρα και σε ύψος 120 μέτρων από το έδαφος.

Τα drones της πετούν σε μια καθορισμένη τοποθεσία παράδοσης, κατεβαίνουν στον χώρο των πελατών και αιωρούνται σε ασφαλές ύψος, όπως εξηγεί η εταιρεία. Στη συνέχεια, το drone απελευθερώνει το πακέτο, ανεβαίνει ξανά στο επιθυμητό ύψος και επιστρέφει στη βάση.

Η αφετηρία του 2013

Το πρόγραμμα παράδοσης drone της Amazon προχωρά αργά από το 2013, όταν ο ιδρυτής και τότε διευθύνων σύμβουλος Τζεφ Μπέζος είχε δηλώσει ότι η εταιρεία δοκιμάζει την τεχνολογία και ότι η αποστολή με drones Prime Air θα ξεκινούσε το 2018.

Στα χρόνια που πέρασαν, η Amazon σημείωσε κάποια πρόοδο στο εγχείρημά της, παρουσιάζοντας μια ενημερωμένη έκδοση του drone παράδοσης Prime Air το 2019 στο συνέδριο re:MARS στο Βέγκας.

Η Amazon έφτασε σε ένα βασικό ορόσημο τον Αύγουστο του 2020, όταν η FAA ενέκρινε τη λειτουργία του στόλου των drone παράδοσης Prime Air.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Business Insider, το πρόγραμμα παράδοσης drone φέρεται να έχει αντιμετωπίσει επίσης κάποιες αποτυχίες, όπως υψηλό κύκλο εργασιών και πολλές συντριβές, συμπεριλαμβανομένης μιας που προκάλεσε πυρκαγιά 20 στρεμμάτων στο ανατολικό Όρεγκον, σύμφωνα με το Business Insider.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή