Με νέες εμπρηστικές δηλώσεις, η Άγκυρα τροφοδοτεί το κλίμα έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα 7 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «το κακομαθημένο παιδί της Δύσης». Μια Δύση, πάντως, που ανησυχεί για τον ολοένα και πιο σφιχτό «εναγκαλισμό» της Τουρκίας με την Ρωσία.

Επικοινωνιακή «σκόνη» δημιουργεί η Άγκυρα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, λίγα 24ωρα πριν από την προαναγγελθείσα έξοδο του Τουρκικού γεωτρητικού σκάφους «Αμπντουλχαμίτ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο. Με προκλητικές δηλώσεις και απειλές, Τούρκοι αξιωματούχοι απευθύνονται στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας ανέφερε ότι το πλοίο ολοκλήρωσε τις δοκιμές ικανότητας γεώτρησης ναυτιλίας, και εξοπλισμού και στις 9 Αυγούστου, θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή.

Διαβάστε ακόμα: Τρία σενάρια για το ταξίδι του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

«Το Αμπντουλχαμίτ Χαν μετράει τις ημέρες για να συναντήσει τα βαθιά νερά της Μεσογείου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Σε ανάλογο ύφος ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Δύσης.

Έντονη η ανησυχία της Δύσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους FT, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το μπλοκ των 27, παρακολουθεί ολοένα και πιο στενά την Ρωσοτουρκική συνεργασία, εκφράζοντας ανησυχία για το γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιείται αυξητικά ως «όχημα» για το εμπόριο με την Ρωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι θα χτυπήσει τις χώρες που βοηθούν την Ρωσία να αποφύγει τις συνέπειες των κυρώσεων, με δευτερογενείς κυρώσεις για παραβιάσεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Αμερικανικό νομικό σύστημα, παρότι η Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει σιωπηρή.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα