Σε πλάγια γραμμή και εν μέσω αντίρροπων ισχνών δυνάμεων κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί εν μέσω πολύ χαμηλού τζίρου να αποκτήσει κατεύθυνση. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,05% στις 859,88 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι κάτω από 4 εκατ. ευρώ.

Η αγορά όπως είναι αναμενόμενο ρίχνει τους ρυθμούς της, οι οποίοι θα παραμείνουν χαμηλοί ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία είναι του Δεκαπενταύγουστου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στερείται μηνυμάτων, καθώς υπάρχουν τίτλοι που βοηθούν τον γενικό δείκτη να ανακτήσει τις 960 μονάδες, μετά τη βουτιά της περασμένης Παρασκευής, αφήνοντας πίσω το πολιτικό «ταρακούνημα» που υπήρξε στη Λ. Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Άλλωστε, ακόμη και στην καρδιά του Αυγούστου, οι ξένοι αναλυτές κρίνουν θετικά την Ελλάδα, με την Scope σήμερα να αναφέρει ότι οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και η αυξημένη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στηρίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας BB+ παρά τον υψηλό πληθωρισμό. Η καλύτερη από την αναμενόμενη δημοσιονομική δυναμική είναι επίσης πιστωτικά θετική. Επίσης, τα βελτιωμένα αποτελέσματα του ελληνικού τραπεζικού κλάδου αντανακλούν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μείωση ρίσκου και την αναδιάρθρωση τα τελευταία χρόνια μαζί με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την παγκόσμια πανδημία COVID-19, όπως επισημαίνει σε έκθεσή της η DBRS Morningstar.

Σε αυτό το πλαίσιο, Ελλάκτωρ, Σαράντης και Alpha Bank ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Aegean, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Λάμδα και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εντοπίζονται σε ΟΠΑΠ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια πρωτίστως και Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Quest, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Coca Cola και ΕΛΧΑ δευτερευόντως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών