Ανοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς ενισχύεται από το ήπιο δολάριο, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ για να εκτιμήσουν την πορεία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της Fed.

H τιμή του χρυσού κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,4% και ανήλθε στα 1.794 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά futures χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 1.811,40 δολάρια.

«Ο χρυσός επωφελείται επί του παρόντος από το ηπιότερο δολάριο και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι θα συμβεί με τον ΔΤΚ την Τετάρτη» σημειώνει ο ανώτερος αναλυτής αγοράς στην RJO Futures, Ντάνιελ Παβιλόνις.

Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Το τελευταίο διάστημα ο χρυσός αντιμετωπίζει πιέσεις, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να τιθασεύσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Το πολύτιμο μέταλλο θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των πολιτικών αβεβαιοτήτων, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια το καθιστούν λιγότερο ελκυστικό.

Ενόψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα έχει υποχωρήσει στο 8,7% από 9,1% τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας πιθανόν να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τις πληθωριστικές πιέσεις που κερδίζουν έδαφος στη βρετανική οικονομία, δήλωσε ο υποδιοικητής της BoE Ντέιβ Ράμσντεν.

Το ασήμι  υποχώρησε κατά 0,9% στα 20,46 δολάρια η ουγγιά και η πλατίνα κατά 0,6% στα 934,02 δολάρια. Στον αντίποδα το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1% στα 2.255,54 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές