Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δέχτηκαν τις πιέσεις των αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ αναμένουν τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την Τετάρτη, προκειμένου να λάβουν τον τόνο με βάση τις εκτιμήσεις για τις προθέσεις της Federal Reserve.Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,6%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 3,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε κατά 0,08% στις 7.488 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,12% στις 13.532 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,53% στις 6.490 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Αμετάβλητες οι αποδόσεις στην ευρωζώνη – «Τσίμπησε» λίγο το ελληνικό

Εν αναμονή της  Fed

Οι επενδυτές προσπάθησαν να αξιολογήσουν τον πιθανό ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Μια εκπληκτικά ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα φάνηκε να μειώνει την πιθανότητα ύφεσης, δίνοντας χώρο στην κεντρική τράπεζα για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, καθώς φαίνεται να ελέγχει τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Τετάρτης του Ιουλίου αναμένεται να προσφέρει κάποια σαφήνεια στην πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων.

Στα εταιρικά κέρδη το επενδυτικό ενδιαφέρον

Τα κέρδη παρέμειναν επίσης βασικός μοχλός της κίνησης των τιμών των μεμονωμένων μετοχών στην Ευρώπη. Η ελβετική Durfy σημείωσε κέρδη 4,3%, ενώ η IWG έχασε πάνω από 11%, μετά και τα αποτελέσματα β’ 3μηνου που ανακοίνωσαν.Επίσης, η Ferrovial κέρδισε σχεδόν 4%, μετά τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να εξετάζει επιλογές για τη διαχείριση του 25% που κατέχει στο αεροδρόμιο Χίθροου της Βρετανίας. Το Χίθροου βρίσκεται στο επίκεντρο του χάους φέτος, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να βρουν αρκετό προσωπικό για να ανταποκριθούν στο κύμα ζήτησης αυτό το καλοκαίρι.

Βραχύβια η αισιοδοξία;

«Ο πληθωρισμός, οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι νομισματικές πολιτικές. μεγάλο μέρος της φετινής αβεβαιότητας μπορεί να έχει ήδη τιμολογηθεί, αλλά οι ανοδικοί οδηγοί της αγοράς είναι ακόμα δύσκολο να βρεθούν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρχουν αρκετοί για να δικαιολογήσουν ένα εκτεταμένο βραχυπρόθεσμο έως μεσοπρόθεσμο ράλι ή μια αντιστροφή τάσης», δήλωσε ο Pierre Veyret, τεχνικός αναλυτής ActivTrades.«Ακόμη και αν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων κατάφεραν να στηρίξουν το κλίμα της αγοράς τον Ιούλιο, ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι αυτή η αισιοδοξία θα είναι βραχύβια. Οι αγορές μετοχών μπορεί να μην έχουν αποτιμήσει πλήρως σε νομισματική αβεβαιότητα από τις κεντρικές τράπεζες, λόγω της έλλειψης ορατότητας του μακροπρόθεσμου αντίκτυπού τους στην ανάπτυξη».

Οι μακρο-ειδήσεις

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 1,6% τον Ιούλιο, με τα είδη ανακούφισης λόγω του καύσωνα να έχουν την τιμητική τους, σύμφωνα με έκθεση της British Retail Consortium.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με μικρές απώλειες και χαμηλό τζίρο

Με μικρές απώλειες και ακόμη χαμηλότερο τζίρο έκλεισε νωρίτερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε “μπρος – πίσω” πέριξ των 860 μονάδων.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 859,52 μονάδες, με απώλειες μόλις 0,09%, ενώ ο τζίρος έκλεισε στα 34 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές