Με μικρές απώλειες και ακόμη χαμηλότερο τζίρο έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε “μπρος – πίσω” πέριξ των 860 μονάδων.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 859,52 μονάδες, με απώλειες μόλις 0,09%, ενώ ο τζίρος έκλεισε στα 34 εκατ. ευρώ.

Η αγορά εισήλθε στην καρδιά του Αυγούστου και, όπως είναι αναμενόμενο, έριξε τους συναλλακτικούς ρυθμούς της. Και χαμηλά θα παραμείνουν και την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία είναι του Δεκαπενταύγουστου, χωρίς βέβαια η αγορά να στερείται μηνυμάτων, μετά το πολιτικό “ταρακούνημα” που υπήρξε την περασμένη Παρασκευή.

Άλλωστε, ακόμη και στην καρδιά του Αυγούστου, οι ξένοι αναλυτές κρίνουν θετικά την Ελλάδα, με την Scope σήμερα να αναφέρει ότι οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και η αυξημένη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στηρίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας BB+ παρά τον υψηλό πληθωρισμό. Η καλύτερη από την αναμενόμενη δημοσιονομική δυναμική είναι επίσης πιστωτικά θετική. Επίσης, τα βελτιωμένα αποτελέσματα του ελληνικού τραπεζικού κλάδου αντανακλούν τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στη μείωση ρίσκου και την αναδιάρθρωση τα τελευταία χρόνια μαζί με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την παγκόσμια πανδημία COVID-19, όπως επισημαίνει σε έκθεσή της η DBRS Morningstar.

Συντήρηση της ανοδικότητας

Τεχνικά, η αγορά συντηρεί την ανοδικότητά της, όπως αναφέρει η Trader24, παίρνοντας μάλιστα «πίσω» το ανοδικό κενό των 850-855 μονάδων, αφήνοντας μόνο τις 840 μονάδες για την επιβεβαίωση της προ ημερών ανοδικής διάσπασης. Η ζώνη υποδοχής στην περίπτωση ανοδικής συνέχισης είναι οι 900 μονάδες, ειδικά δε αν η Wall Street μείνει στις ράγες της, κυρίως ωθούμενη από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, όπως λ.χ. τα κρίσιμα NFPs.

Και προφανώς, η αγορά έχει μπει στη γνωστή επενδυτική ραστώνη του Αυγούστου, ώστε να αναζητείται κάποιος βαρύς καταλύτης που θα δώσει ώθηση σε μια αγορά που ψάχνει αφορμή να εκραγεί. Στην αγορά ομολόγων, παραμένουν οι ευκαιρίες σε αξιοπρεπέστατες εκδόσεις, που πολλαπλασιάζουν το “χαμηλό” κουπόνι λόγω της έκπτωσης στο ταμπλό.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ και ο Σαράντης ξεχώρισαν με τα άνω του 4% κέρδη τους, όπως και οι Βιοχάλκο με την Εθνική, που κέρδισαν 2,55% και 2% αντίστοιχα. Σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Alpha Bank, Λάμδα και ΟΛΠ, ενώ ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ υποχώρησε κατά 2,20%, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Titan και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών