Με μικτά πρόσημα κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία επηρεάζεται από το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει ο κλάδος των τσιπ, μετά και τα τελευταία αποτελέσματα της Nvidia και την υποβάθμιση των προβλέψεων της Micron.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,04% στις 32.847 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,24% στις 4.130 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,95% στις 12.524 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του φορολογικού νομοσχεδίου

Δύσκολη εβδομάδα για τους κατασκευαστές τσιπ

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης Micron προειδοποίησε ότι τα έσοδα ενδέχεται να είναι κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων της λόγω «μακροοικονομικών παραγόντων και περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού». Η μετοχή υποχωρεί σχεδόν 4%.Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τους κατασκευαστές τσιπ. Τη Δευτέρα, η πιο αδύναμη από την αναμενόμενη καθοδήγηση (guidance) εσόδων από την Nvidia επιβάρυνε το κλίμα στην αγορά. Η Nvidia υποχωρεί και σήμερα 3% μετά από πτώση 6% τη Δευτέρα. Το iShares Semiconductor ETF χάνει 1,5%, μετά από πτώση επίσης 1,5% τη Δευτέρα.Επίσης, η Novavax υποχωρεί κατά 32% μετά την περικοπή της καθοδήγησης εσόδων για ολόκληρο το έτος, λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα εμβόλια της για τον Covid. Η Upstart υποχωρεί κατά 13%, αφού η εταιρεία καταναλωτικών δανείων ανέφερε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που έχασαν τις προσδοκίες τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα.«Πιστεύω ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τις αγορές τους εδώ», δήλωσε ο Jim Lacamp της Morgan Stanley. «Θα πρέπει να οι επενδυτές να σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν το ράλι σαν αυτό για να μειώσουν κάποιες θέσεις», πρόσθεσε.

Eν αναμονή των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

Στο οικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου, που αναμένεται την Τετάρτη, για να έχουν κάποια σαφήνεια στην πορεία των αυξήσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street