Δύο ακόμη πλοία που μεταφέρουν σιτηρά απέπλευσαν από το λιμάνι Chornomorsk της Ουκρανίας την Τρίτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη για την απεμπλοκή των ουκρανικών θαλάσσιων εξαγωγών.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία μεσολάβησαν στη συμφωνία τον περασμένο μήνα μετά τις προειδοποιήσεις ότι η διακοπή των αποστολών σιτηρών που προκαλείται από τη σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και ακόμη και σε ξέσπασμα λιμού σε αρκετές περιοχές του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης – Ουκρανία: Πώς θα προστατεύονται τα πλοία που εξάγουν σιτηρά

Όπως αναφέρει το Reuters, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Ocean Lion, που αναχώρησε για τη Νότια Κορέα, μεταφέρει 64.720 τόνους καλαμποκιού, ενώ το Rahmi Yagci μεταφέρει 5.300 τόνους ηλιέλαιου στην Κωνσταντινούπολη.

Τα τέσσερα πλοία που έφυγαν χθες από την Ουκρανία είναι αγκυροβολημένα κοντά στην Κωνσταντινούπολη και θα επιθεωρηθούν σήμερα Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Σιτηρά: Το πρώτο φορτίο ουκρανικών σιτηρών έφτασε στον προορισμό του, αλλά ο αγοραστής δεν το δέχεται πια

Η επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών επιβλέπεται από Κοινό Συντονιστικό Κέντρο (JCC) στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάζονται Ρώσοι, Ουκρανοί, Τούρκοι και προσωπικό του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή