Μία αλυσίδα νοσοκομείων υψηλών προδιαγραφών ονόματι Amcare Healthcare εξαγόρασε η Xiaohe Health, η μονάδα υγειονομικής περίθαλψης της ByteDance, κινεζικής μητρικής εταιρείας της TikTok.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόκτηση του οργανισμού θα κοστίσει στην Xiaohe Health 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η Amcare Healthcare ιδρύθηκε στο Πεκίνο το 2006. Προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά και γυναίκες ενώ διαχειρίζεται το νοσοκομείο Amcare Women’s & Children’s Hospital, που αποτελεί το κύριο εμπορικό σήμα της Amcare Healthcare στην Κίνα.

Από την τεχνολογία στην υγεία

Η εταιρεία δεν εξήγησε γιατί επεκτείνεται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Πρόκειται ωστόσο για μια ευρύτερη τάση στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Η Amazon ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι εξαγοράζει την One Medical έναντι περίπου 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Apple συνεχίζει να επεκτείνεται στο χώρο. Έχει άλλωστε δημιουργήσει τη «health», μία εφαρμογή που μπορεί να αποθηκεύει ιατρικά αρχεία εάν ένας ασθενής επισκεφθεί έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης που είναι συνδεδεμένος με το εν λόγω σύστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία