Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα ο Nikkei της Ιαπωνίας, επιστρέφοντας από τη χθεσινή αργία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά η επίδοσή του δεν μπόρεσε να οδηγήσει σε κέρδη και τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Ο Nikkei 225 έκανε άλμα 2,4%, ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,86%. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει από την κυβέρνησή του να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και των τροφίμων στη χώρα. Παρόλα αυτά, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία κυμαίνεται λίγο πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Οι αγορές

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,75%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε σταθεροποιητικά, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,12%. Οι μετοχές της Samsung Electronics σημείωσαν άνοδο 0,83% καθώς ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk-yeol, έδωσε επίσημα χάρη στον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Jay Y. Lee.

Στην Κίνα το κλίμα ήταν αρνητικό. Ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,16% ενώ το Shenzhen Component έχασε 0,23%. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ της Κίνας Semiconductor Manufacturing International Corporation ανέφερε καθαρά κέρδη 514 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2022, πτώση 25% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα αυξήθηκαν 42% στα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αγορά της Ταϊλάνδης είναι κλειστή για αργία την Παρασκευή.

Οι αναλυτές

«Αν κοιτάξετε τις αποτιμήσεις, οι ασιατικές μετοχές δεν είναι στην πραγματικότητα ακριβές. Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν κίνδυνοι καθοδικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα για την Κίνα και αυτό, νομίζω, θα κρατήσει ένα όριο στη συνολική απόδοση της αγοράς», σχολίασε ο Eddy Loh, επικεφαλής επενδύσεων στη Maybank Group Wealth Management.

Την ίδια ώρα, η Credit Suisse φέρεται να έχει υποβάλει αίτηση για να ξεκινήσει επίσημη νομική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας κατά της ιαπωνικής εταιρείας τεχνολογίας SoftBank Group. Ωστόσο, οι μετοχές της SoftBank σημείωσαν άνοδο 6,25% λόγω της είδησης ότι θα αυξηθούν τα προ φόρων κέρδη της κατά 4,6 τρισ. γιεν (34,5 δισ. δολάρια), μειώνοντας το μερίδιό της στον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό Alibaba.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές