Σε υψηλό δύο μηνών εκτοξεύτηκε το ether, καθώς οι προγραμματιστές του ολοκλήρωσαν με επιτυχία την τελική πρόβα για την αναβάθμισή του.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ξεπέρασε τα 1.927 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMetrics, το υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Ιουνίου, σημειώνοντας άνοδο 13% σε ένα 24ωρο.

Διαβάστε επίσης: Κρυπτονομίσματα: Ράλι μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού πληθωρισμού

Tο ether πραγματοποίησε την τελική δοκιμαστική εκτέλεση για την «συγχώνευση», έτσι ονομάζεται η αναβάθμιση του, που αναμένεται να το κάνει ταχύτερο και πιο αποδοτικό ενεργειακά. Ένα από τα δοκιμαστικά δίκτυα του κρυπτονομίσματος, που ονομάζεται Goerli, προσομοίωσε μια πανομοιότυπη διαδικασία  με αυτή που θα εκτελέσει το κύριο δίκτυο τον Σεπτέμβριο. Τα δοκιμαστικά δίκτυα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να πειραματιστούν και να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές πριν από την έναρξη των ενημερώσεων στην κύρια blockchain.

Η αναβάθμιση αναμένεται να επιταχύνει τις συναλλαγές στο δίκτυο του και να το καταστήσει πιο ενεργειακά αποδοτικό, με τους υποστηρικτές να ελπίζουν ότι θα αντιμετωπίσει τις επικρίσεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων. Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι το ether μπορεί τελικά να καταλήξει να κλέψει τη δόξα του bitcoin. Το Bitcoin έχει χάσει  έδαφος έναντι άλλων tokens τα τελευταία χρόνια, με μερίδιο του στην αγορά κρυπτονομισμάτων να υποχωρεί κάτω από το 40% από σχεδόν 70% στις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα