Ήπιες διακυμάνσεις σημείωσαν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street, πλην του Nasdaq, ο οποίος έκλεισε σε αρνητικά εδάφη, διορθώνοντας μετά την εκρηκτική άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης, με μια προσπάθεια, κατά τους αναλυτές, να συγκεντρώσει δυνάμεις για την έξοδο από την bear market.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,08% στις 33.337 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,07% στις 4.207 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,58% στις 12.779 μονάδες.

Βελτιωμένη ψυχολογία

«Οι επενδυτές, ενώ είναι ανακουφισμένοι που ο πληθωρισμός μειώνεται, γνωρίζουν ότι αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια… Δεν είμαι σίγουρος σε αυτή τη συγκυρία ότι οι αγορές θέλουν να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά πιστεύω ότι το συναίσθημα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ήταν πριν από 60 ημέρες», δήλωσε ο Wayne Wicker, επικεφαλής επενδύσεων στο Αποχώρηση MissionSquare.

Πράγματι, παρά τη σημερινή εικόνα, το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό καθώς ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουλίου παρουσίασε αναπάντεχη πτώση. Ο δείκτης PPI παρουσίασε πτώση 0,5%, σε σύγκριση με εκτίμηση για αύξηση 0,2%, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones. Η ένδειξη PPI εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο.

Πληθωρισμός και εταιρικά αποτελέσματα

Αυτή η μέτρηση ακολουθεί μια ενθαρρυντική ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιούλιο. Ο ΔΤΚ έφτασε στο 8,5%, ελαφρώς χαμηλότερος από το 8,7% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones και με επιβράδυνση από τον προηγούμενο μήνα.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο. Οι μετοχές της Disney κέρδισαν περισσότερο από 4%, αφού ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης δημοσίευσε ισχυρότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς συνδρομητών για το τελευταίο τρίμηνο, μαζί με κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Disney είπε επίσης ότι θα αυξήσει τις τιμές για το Disney+.

Στον αντίποδα, οι εταιρείες παραγωγής φαρμάκων Pfizer και Sanfoli υποχώρησαν 3% και 4%, αντίστοιχα, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με τη συνεχιζόμενη δικαστική διαμάχη που αφορά το ανακαλούμενο φάρμακο Zantac. Αρκετοί κατασκευαστές φαρμάκων έχουν κατηγορηθεί σε διάφορες αγωγές ότι δεν προειδοποίησαν τους χρήστες σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το προϊόν χωρίς ιατρική συνταγή.

Επίσης, η πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός έχει δει τα υψηλά του τροφοδοτήθηκε εν μέρει και από τις, μέχρι τώρα, χαμηλότερες τιμές της ενέργειας όλο το καλοκαίρι, συν τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι οι τιμές της βενζίνης έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Παρόλα αυτά, ο κλάδος της ενέργειας σημείωσε σημαντικά κέρδη. Η Devon Energy έκλεισε στο +7,2%, η Marathon Oil στο +6,2%, η Schlumberger στο +5,8% και η Diamondback Energy στο +5%, ξεχωρίζοντας με την άνοδο τους στον S&P 500.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street