Με απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει «αφεθεί» στην κυριαρχία των πωλητών που κατοχυρώνουν μέρος των κερδών της εβδομάδας.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,84% στις 875,37 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές

Η αγορά παίρνει μέρος των κερδών των προηγούμενων ημερών πίσω, χωρίς όμως να προκαλεί έντονες αναταράξεις και να απειλεί κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα συντηρήσουν τη θετική βραχυπρόθεσμη τάση. Ήδη ο γενικός δείκτης μετράει μέχρι στιγμής κέρδη 3,95%.

Η συμπεριφορά των λίγων επενδυτών είναι πολύ καλή, καθώς επικρατεί μια ανθεκτικότητα στις όποιες ρευστοποιήσεις παράλληλα με μια ωριμότητα ως προς τις επιλεκτικές (επανα)τοποθετήσεις, αποτυπωμένη σε ικανοποιητική ρευστότητα στο ταμπλό.

Όπως τονίζει και η Trader24, ο Γενικός Δείκτης έχει προσπεράσει πειστικά τις τελευταίες αντιστάσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα ως εμπόδια στην προσέγγιση των 900 μονάδων, με το αγοραστικό σήμα από τις 850 μονάδες να είναι ακόμα εν ισχύ και την κοντινή στήριξη στις 872 μονάδες.

Μοναδική παραφωνία είναι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα που λειτουργεί ανασταλτικά στα μεγαλύτερα και πιο μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, ωστόσο είναι κάτι αναμενόμενο στην παρούσα χρονική καλοκαιρινή συγκυρία.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι Πειραιώς, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank, Titan, Eurobank και Motor Oil δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Aegean, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, Μυτιληναίος και ΟΛΠ σημειώνουν κέρδη άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών