Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναπροσαρμόσουν τις θέσεις τους μετά και τα νέα δεδομένα από την οικονομία, τα οποία θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,15% στις 7.475 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,18% στις 13.719 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,42% στις 6.572 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Το Χ.Α. δηλώνει και πάλι «παρών»

Σε επίπεδο τίτλων, η Roche σημειώνει κέρδη 1%, καθώς η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για το φάρμακο Xofluza για τη θεραπεία της γρίπης στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Αλμα για τον Νikkei, πτώση στις αγορές της Κίνας

ΑΕΠ Βρετανίας και πληθωρισμός Γαλλίας

Οι επενδυτές στην Ευρώπη «χωνεύουν» μια σειρά από οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας προκαταρκτικής μέτρησης του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου του Ηνωμένου Βασιλείου, του πληθωρισμού Ιουλίου στη Γαλλία, της Ισπανίας και της Ιταλίας και της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης για τον Ιούνιο.

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 καθώς η αύξηση του κόστους ζωής επηρέασε την κατανάλωση. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λιγότερο από τη συρρίκνωση 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές