Να πάρει μέρος των κερδών του διημέρου πίσω επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κινείται σε ήπια πτωτικά εδάφη με χαμηλό τζίρο.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,60% στις 877,45 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η εικόνα της αγοράς σήμερα είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς αφενός το διήμερο που προηγήθηκε προσέφερε σημαντικά κέρδη σε αρκετούς τίτλους, αρκούντως ελκυστικά ώστε να κατοχυρωθεί μέρος αυτών, και αφετέρου η συναλλακτική δραστηριότητα απλώς επιβεβαιώνει τη χρονική καλοκαιρινή συγκυρία.

Είναι κάτι που επαναλαμβάνεται ετησίως… με το ΧΑ να είναι πιστό στο «ραντεβού» με τη ραστώνη του Δεκαπενταύγουστου.

Άλλωστε το ΧΑ έχει την «πολυτέλεια» να κινείται σε τεχνικά θετικά βραχυπρόθεσμα εδάφη, με τους πωλητές να μην τα απειλούν προς ώρας, ώστε να κάνει αυτή την αυγουστιάτικη συναλλακτική ανάπαυλα. Αυτή, ωστόσο, αναμένεται να είναι βραχύβια, δεδομένου του ότι από τις 22 Αυγούστου θα έχουμε περισσότερες πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να επηρεάσουν το κλίμα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις έρχονται κυρίως από τον ΟΠΑΠ, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΟΤΕ, τον Τιτάν, την Πειραιώς και τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΔΕΗ, Coca Cola, Motor Oil, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Eurobank και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους