Αυξήθηκε πάνω από το αναμενόμενο ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για τον Αύγουστο, αν και ουσιαστικά παραμένει πολύ κοντά στα ιστορικά χαμηλά που κατέγραψε τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ο αμερικανικός δείκτης αυξήθηκε στις 55,1 μονάδες αυτό το μήνα από τις 51,1 μονάδες του Ιουλίου. Οι αναλυτές περίμεναν μικρή βελτίωση του δείκτη στις 52,5 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ-Κίνα: Πόσο θα τραβήξουν το σχοινί; 

Ο δείκτης προσδοκιών των καταναλωτών για τα επίπεδα του πληθωρισμού υποχώρησε ελαφρά στο 5% από το 5,2% τον περασμένο μήνα, αν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό των επόμενων πέντε χρόνων αυξήθηκαν στο 3% από το 2,9% τον περασμένο μήνα, όταν και είχαν καταγράψει χαμηλό εξαμήνου.

Ουσιαστικά οι Αμερικανοί παραμένουν ανήσυχοι για τη συνεχή αύξηση του κόστους ζωής και ειδικά των τιμών των τροφίμων και των μισθωμάτων, αν και η υποχώρηση των τιμών των καυσίμων μέσα στις τελευταίες εβδομάδες βοήθησε σημαντικά ώστε να βελτιωθεί το κλίμα.

«Όλοι οι δείκτες προσδοκιών βελτιώθηκαν αυτό το μήνα, κυρίως μεταξύ των χαμηλόμισθων και των μικρομεσαίων καταναλωτών για τους οποίους ο πληθωρισμός έχει μεγάλη σημασία» σχολίασε η Τζοάν Χσου, διευθύντρια της έκθεσης.

Θυμίζουμε πως τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προχθές για τα επίπεδα του πληθωρισμού έδειξαν τάση αποκλιμάκωσης του δείκτη που υποχώρησε στο 8,5% από το 9,1% ένα μήνα νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή