Στην ιδιωτική πρωτοβουλία στράφηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, προκειμένου να διασφαλίσει παραπάνω κονδύλια για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των αστέγων που αντιμετωπίζει η αμερικανική μεγαλούπολη. Στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν, πάνω από 60 επιχειρήσεις, ανάμεσα τους μεγάλα ονόματα της Wall Street, όπως η JPMorgan Chase και η Pfizer.

H συμμαχία θα δημιουργήσει ένα νέο ταμείο, το Homeless Assistance Fund, με κονδύλια που θα κυμανθούν σε πρώτη φάση στα 8 εκατ. δολάρια. Το Ταμείο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά προς τις υπάρχουσες δομές που έχει η Νέα Υόρκη προκειμένου να βοηθήσει όσους ζουν στους δρόμους, σε συνεργασία και με τις διάφορες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που λειτουργούν στην πόλη.

«Δεν υπάρχει τείχος ανάμεσα στην διοίκηση και την επιχειρηματική κοινότητα» τόνισε ο δήμαρχος, εξηγώντας την πρόθεση του να ζητήσει την βοήθεια των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τεράστιο πρόβλημα

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα διαρκές πρόβλημα πολύ υψηλού αριθμού αστέγων, που διογκώθηκε με το κύμα των απολύσεων και της οικονομικής κρίσης της πανδημίας. Πέρα από την κοινωνική διάσταση του προβλήματος υπάρχει και η πρακτική, η επιβάρυνση της δημοσίας εικόνας της πόλης που αποτελεί δημοφιλή παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, η επιβάρυνση της δημόσιας υγείας, ενώ πολλοί εργαζόμενοι διαμαρτύρονται πως οι άστεγοι που ζουν μπροστά σε καταστήματα και στο δίκτυο του μετρό, τους επηρεάζουν στην πρόσβαση στην εργασία τους.

Δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί, τον περασμένο Μάρτιο, από οργάνωση της πόλης έδειξε πως το 94% των εργαζομένων θεωρεί πως η πόλη δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αστέγων. Επίσης το 74% όσων μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς υποστήριξε πως επιδεινώθηκε το καθεστώς ασφάλειας μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.

Υπολογίζεται πως η πόλη αριθμεί πάνω από 49.000 άτομα στα καταφύγια αστέγων, ένας αριθμός που έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα στην τελευταία δεκαετία. Όμως, εκτιμάται πως υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 3.500 άστεγοι, μη καταγεγραμμένοι, εκτός δομών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας