Ο πληθωρισμός και η οικονομική ανασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι δύο παράγοντες που σύμφωνα με τους αναλυτές οδηγούν τους περισσότερους καταναλωτές να ξοδέψουν φέτος λιγότερα για την αγορά νέου κινητού τηλεφώνου.

Σε αυτό το κλίμα η Apple φαίνεται να ακολουθεί διαφορετική ρότα σε σχέση με τους κατασκευαστές Android συσκευών μιας και η ζήτηση για iPhone παραμένει υψηλή, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες.

Διαβάστε ακόμα: Τα νέα στοιχεία που θα ενσωματώνει το επόμενο iPhone

Ελπίδα ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις τάσεις της αγοράς

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Bloomberg, και επικαλούμενο πηγές «με γνώση της αγοράς», η Apple έχει δώσει οδηγία στους προμηθευτές της ότι απαιτούνται τα απαραίτητα υλικά και εξαρτήματα για την παραγωγή τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων iPhone (διαφόρων εκδόσεων), στα ίδια επίπεδα δηλαδή με την περυσινή σειρά iPhone 13.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Apple είχε ζητήσει την παραγωγή ανάλογου αριθμού iPhone 13 (όλων των εκδόσεων) για το αρχικό εμπορικό λανσάρισμα, ενώ ένα χρόνο πριν είχε ζητήσει για το λανσάρισμα του iPhone 12 την αρχική παραγωγή 75 εκατομμυρίων συσκευών.

Διαβάστε ακόμα: Η Apple προβλέπει ταχύτερη αύξηση των πωλήσεων

Επιπρόσθετα, η Apple φέρεται να αναμένει τη συναρμολόγηση συνολικά περίπου 220 εκατομμυρίων iPhone για φέτος, αριθμός που συμπίπτει με τις επιδόσεις της περυσινής χρονιάς.

Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις αναλυτών στην Κίνα, σύμφωνα με τους οποίους η Apple έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει φέτος έως και 95 εκατομμύρια συσκευές iPhone 14. Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι η αμερικανική εταιρεία αναμένει ισχυρή ζήτηση και συνακόλουθα υψηλές πωλήσεις για τα iPhone 14, παρά την καθοδική πορεία πωλήσεων με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι υπόλοιπες εταιρείες παραγωγής smartphone.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς στην ανάλυση του Bloomberg είναι ότι εκτιμάται από την Apple ότι θα καταφέρει να διαχειριστεί με επιτυχία την μείωση των πωλήσεων η οποία φαίνεται ότι θα πλήξει του κύριους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε ακόμα: Ισχυρή παραμένει η ζήτηση για iPhone 13

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η παγκόσμια αγορά smartphone «έπεσε» κατά 9% το β’ τρίμηνο του έτους, που έληξε τον Ιούνιο. Η εταιρεία εκτιμά ότι η αγορά θα συρρικνωθεί κατά 3,5% φέτος σε σύγκριση με το 2021. Στο ίδιο διάστημα οι τελευταίες αναφορές της Apple δείχνουν ισχυρές πωλήσεις για την γκάμα των συσκευών iPhone.

Πότε αναμένεται η ανακοίνωση της σειράς iPhone 14

Παράλληλα με τις εκτιμήσεις για υψηλές πωλήσεις, η εταιρεία αναλύσεων TF Securities προσέφερε και μια σειρά από προβλέψεις σχετικά με το καθεστώς παραγωγής της σειράς iPhone 14. Η εταιρεία και ο αναλυτής της Ming-Chi Kuo αναφέρουν αρκετά θέματα τροφοδοσίας αλλά φαίνεται ότι η Apple είχε τις λύσεις για να διατηρήσει τον ρυθμό παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα: Κορυφαίοι επεξεργαστές μόνο στα Pro μοντέλα του iPhone

Επιπλέον, στη συγκεκριμένη ανάλυση γίνεται λόγος για πρόβλεψη εξαιρετικών πωλήσεων του iPhone 14 στην Κίνα. Παρόλα αυτά η TF Securities σημειώνει ότι η σειρά iPhone 14 θα έχει αυξημένη τιμή κατά 15%, με τα μοντέλα iPhone 14 Pro να υπολογίζεται ότι θα είναι τα ακριβότερα.

Τα νέα smartphone της Apple αναμένεται να ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως συμβαίνει περίπου κάθε χρόνο, αν και μια διαρροή θέλει την επίσημη παρουσίαση να γίνεται στις 6 Σεπτεμβρίου. Αν ισχύει αυτό τότε τα πρώτα iPhone 14 θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων από τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία