Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με την αγορά να αξιολογεί τα εταιρικά αποτελέσματα από τον κλάδο των λιανεμπόρων, τα οποία αποτυπώνουν και την επίδραση του πληθωρισμού στην κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης: Walmart: Βελτιώνει τις προβλέψεις της – Πώς επηρεάζει ο πληθωρισμός τους καταναλωτές

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,10% στις 33.945 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 4.291 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,37% στις 13.078 μονάδες.

Οι εταιρείες

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται τα αποτελέσματα της Walmart, η οποία κερδίζει 5%, καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και έμεινε επίσης με τις προοπτικές του δεύτερου εξαμήνου. Επίσης τα κέρδη της Home Depot ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ οι Target και Lowe’s θα αναφέρουν τα αποτελέσματα τους την Τετάρτη.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει να αποτυπώνονται μεγάλες αλλαγές στα εταιρικά αποτελέσματα λόγω του πληθωρισμού. Επομένως είναι δύσκολο να δούμε την οικονομική επιβράδυνση και τι θα σημαίνει για τα εταιρικά κέρδη και τα περιθώρια κέρδους», δήλωσε ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδύσεων στο Bleakley Advisory Group.

Παράλληλα, πτώση 3% σημειώνει η Zoom, μετά την υποβάθμιση της σύστασης μετοχής της από την Citi σε sell από neutral. Οι μετοχές της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης με βίντεο υποχωρούν κατά 38% φέτος, καθώς η εταιρεία αγωνίζεται να διατηρήσει τη δυναμική από τα υψηλά της πανδημίας.

Εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση πληθωρισμού

Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες επενδυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού το επόμενο έτος, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America Fund Manager. Περίπου το 88% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι βλέπουν τον πληθωρισμό να υποχωρεί και «ο φόβος για δρακόντειες αυξήσεις επιτοκίων υποχωρεί», ανέφερε η BofA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street