Ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας όμως στο πλευρό του την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,77% στις 885,54 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να είναι στα 13 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των πακέτων που διακινούνται στις τράπεζες (ήδη έχουν διακινηθεί 8,1 εκατ. ευρώ μέσω πακέτων).

Πλην των πακέτων σε Eurobank και Alpha Bank, οι συναλλακτικές επιδόσεις της αγοράς είναι σαφώς χαμηλές, αλλά εντός του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, ο οποίος είναι ελαφρώς υψηλότερος από εκείνους που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές την ίδια περίοδο. Και μπορεί το ΧΑ να μην έχει δώσει όσα έδειχνε ότι θα μπορούσε το πρώτο δίμηνο του έτους, αλλά κρατά λίγο καλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία.

Διαβάστε επίσης: Ευρωαγορές: Με μικρά κέρδη και σήμερα

Άλλωστε, σε αυτό που συγκλίνουν οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές είναι ότι ενώ εγχωρίως το κλίμα δείχνει να είναι θετικό για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, διεθνώς η επιφυλακτικότητα δεν λείπει. Και μάλιστα, αυτή κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς προβλέπεται ένας δύσκολος χειμώνας για την ευρωπαϊκή οικονομία, με τις γεωοικονομικές εντάσεις να είναι τεράστιες.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Πειραιώς, ο Τιτάνας, η Εθνική, η Alpha Bank, ο Σαράντης, η Λάμδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Eurobank, η Βιοχάλκο, ο ΟΠΑΠ και ο Μυτιληναίος σημειώνουν σημαντικά κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Aegean, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών