Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές και σήμερα, καθώς έλαβαν τόνο τόσο από τα εταιρικά αποτελέσματα όσο και από την επιφυλακτικότητα που επικρατεί για τις επιδόσεις της οικονομίας της Κίνας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,37% και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,491%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε επίσης άνοδο 0,07%.

Ωστόσο, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,13%, ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,19%, καθώς η Nissan, η Honda και η Toyota έχασαν περίπου 1% η καθεμία. Ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,3%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη 0,53%.

Καταλύτης η Κίνα

Η Κίνα χρειάζεται ακόμη περισσότερες αναπτυξιακές πολιτικές για να σταθεροποιήσει την οικονομία της, αφού η κεντρική τράπεζα κινήθηκε απροσδόκητα και μείωσε τα βασικά της επιτόκια, ανέφερε την Τρίτη η Financial News που υποστηρίζεται από την κινεζική κεντρική τράπεζα.

Επικαλούμενη τον Wen Bin, επικεφαλής οικονομολόγο της China Minsheng Bank, η Financial News ανέφερε ότι ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων σε υποδομές πρέπει να είναι ισχυρός, για την περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας, ειδικά από τη στιγμή που η δυναμική έχει επιβραδυνθεί.

Ο Wang Qing, επικεφαλής μακροοικονομικός αναλυτής στη Dongfang Jincheng, αναφέρθηκε επίσης ότι το Πεκίνο πιθανότατα θα ενισχύσει τις δημοσιονομικές και βιομηχανικές πολιτικές για να προωθήσει την ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές