Παρά το άριστο επενδυτικό κλίμα που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας τόσο στις ευρωαγορές (DAX40 +0,74%) όσο και στη Wall Street από νωρίς (S&P500 +1,73%), o Γενικός μας Δείκτης δεν κατάφερε καν να μπει σε θετική περιοχή.

Και μολονότι ήταν και ο μοναδικός Δείκτης σε Ευρώπη και ΗΠΑ που έκλεισε με απώλειες (-0,45%), μολαταύτα αφενός η χαμηλή συν/κή δραστηριότητα, αφετέρου το στενό εύρος ημερήσιας διακύμανσης 8 μονάδων δεν μπορεί να προσάψει κάποιο αρνητικό χαρακτηριστικό στην υφιστάμενη ανάλυση.

Μια ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να κινείται προς την περιοχή των 900 μονάδων, παράλληλα με την ορθή τεχνική συμπεριφορά βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα ως προς την ανθεκτικότητα της ζώνης των 870, που συνιστά και την κοντινή στήριξη η οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία την Παρασκευή.

Έτσι, η ανοδικότητα παραμένει, πάντα σε στενή συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές και κυρίως τις ορέξεις των Αμερικανών, καθώς έχει παρατηρηθεί μια εξάρτηση από τις εκείθεν ανακοινώσεις μακροοικονομικής φύσης.

Κατά τα λοιπά, ο ΓΔ παραμένει ο πιο αμυντικός Δείκτης από όλους τους μεγάλους, χάνοντας μόλις 1,63% από την 1/1, ωστόσο εξαιτίας του ότι δεν ακολούθησε την επιθετική κίνηση της Wall Street, οι S&P500 και DJIA30 ψαλίδισαν τη διαφορά, και από -15% κόντεψαν στο -4%, στο εξεταζόμενο διάστημα.

Ο Δείκτης κατέγραψε κέρδη 2,14% στην 3η ανοδική στις τελευταίες 4 εβδομάδες. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τραπεζικός κλάδος με σχεδόν διπλάσια απόδοση 5,25% και την ΠΕΙΡ να μεσουρανεί σημειώνοντας άνω του 10% κέρδη, ενώ από κοντά ακολούθησε και η ΕΤΕ με +8%. Να σημειωθεί ότι η πρώτη χαρίζει 44% στον μήνα, παρά το ότι όλος ο ΔΤΡ βλέπει ..μόλις +29%.

Τέλος, ειδική μνεία για τον ΕΛΛΑΚΤΟΡΑ, που παραμένει με διαφορά η μετοχή με την καλύτερη απόδοση του 2022 από τη μεγάλη και μεσαία κεφ/ση (+43,65%), πολύ μακριά από τη δεύτερη, ωστόσο ουδόλως κακή απόδοση της ΜΟΗ (+27%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News