Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τελώντας σε στάση αναμονής των εξελίξεων στο ενεργειακό μέτωπο, ενώ πολλές κινήσεις προδίδουν προσπάθεια άμυνας εωσότου υπάρξει καλύτερη ορατότητα στο μέτωπο της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,2%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,08% στις 7.541 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,07% στις 13.900 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,14% στις 6.601 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό Ρεύμα: Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι τιμές – Αγώνας δρόμου για τα μέτρα εξοικονόμησης

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του Ομίλου Tecan σημειώνουν άλμα 10%, αφού η ελβετική εταιρεία εργαστηριακών οργάνων ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου και αύξησε τις προοπτικές πωλήσεων ολόκληρου του έτους.

Διαβάστε επίσης – Ενεργειακή κρίση: Το ακριβό αέριο οδηγεί σε νέο ράλι τις τιμές ρεύματος

Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper σημειώνει πτώση 9% αφού σημείωσε καθαρές ζημιές 12,3 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο, καθώς οι μειωμένες προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου αύξησαν το κόστος. Η Uniper εξασφάλισε ένα πακέτο στήριξης 15 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

Στα μάκρο της ημέρας, στο 10,1%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1982, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Ιούλιο, από 9,4% που ήταν τον Ιούνιο. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι προέβλεπαν άνοδο στο 9,8% τον Ιούλιο, εντείνοντας τις πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την θέση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές