Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η αύξηση του επιτοκίου της Κεντρικής Τράπεζας της Νέα Ζηλανδία κατά άλλες 50 μονάδες βάσης στο 3%, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε υψηλότερα κατά 0,45% και ο Shenzhen Component επίσης αυξήθηκε κατά 0,95%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,8%.

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού διανομής τροφίμων Meituan αυξήθηκαν κατά 4,8%, σηματοδοτώντας μια ανάκαμψη από τη βουτιά 9% την Τρίτη, η οποία ακολούθησε μια αναφορά ότι η Tencent σχεδιάζει να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου της στην εταιρεία.

Ενίσχυση του Nikkei

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε 1,23% στις 28.868,91 μονάδες ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε αύξηση 1,26% στις 1.981,96 μονάδες, αφού η χώρα ανέφερε καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των εξαγωγών για τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Η αύξηση των εξαγωγών της κατά 19% ξεπέρασε το 18,2% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Refinitiv, λόγω της ισχυρής ανάκαμψης των εξαγωγών αυτοκινήτων.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, υποχωρώντας κατά 0,67%. Μεταξύ των μεγάλων απωλειών στο κλείσιμο της αγοράς ήταν η Hyundai Motor με -3,8%, η Kia με -4,02% και η Seah Steel Holdings με -2,75%.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία επίσης κινήθηκε ανοδικά κατά 0,31% για να κλείσει στις 7.105,4 μονάδες. Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι ήταν οι τραπεζικές μετοχές, η παραγωγός άνθρακα Whitehaven Coal και η εταιρεία μέσων ενημέρωσης Seven West Media.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές