Να επιβεβαιώσει τα επίπεδα των 890 μονάδων βοηθούν σήμερα Coca Cola και ΟΤΕ το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς στηρίζουν τον γενικό δείκτη κόντρα στο αρνητικό πρόσημο και τις διορθωτικές κινήσεις που επικρατούν. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,03% στις 893,47 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Μετά από το άλμα από τις 846 στις 893 μονάδες που σημείωσε ο γενικός δείκτης από την περασμένη εβδομάδα, είναι απόλυτα λογικό να εκδηλώνονται διορθωτικές κινήσεις, ώστε τα χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους. Είναι λογικό επίσης να χρειάζονται ρευστότητα προκειμένου να κρατήσουν τις «διαρροές» που πιθανόν να υπάρξουν σε περίπτωση που η αγορά θελήσει να δοκιμάσει τα επίπεδα των 900 μονάδων.

Συναλλακτικό ενδιαφέρον

Το θετικό όμως στην αγορά είναι ότι στις μέρες πέριξ του Δεκαπενταύγουστου το συναλλακτικό ενδιαφέρον έχει λάβει ώθηση, με πολλά χαρτοφυλάκια να μένουν ενεργά, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Είναι σαφές επομένως ότι το ΧΑ διαθέτει δυνάμεις να αλλάξει επίπεδα, αν και πολλές από αυτές επηρεάζονται από το διεθνές κλίμα, το οποίο παραμένει επισφαλές εν μέσω μεγάλων αβεβαιοτήτων.

Σε επίπεδα τίτλων τώρα Coca Cola, Quest και ΟΤΕ είναι οι τρεις σωματοφύλακες του θετικού προσήμου της αγοράς, καθώς και τα μικρά κέρδη των Aegean, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνικής, ενώ ΔΕΗ και ΕΛΧΑ ασκούν αντίθετες πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Βιοχάλκο, Jumbo, Alpha Bank και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών