Ακόμη και πάνω από τις 890 μονάδες βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παρά το γεγονός ότι έρχεται από αργία και λειτουργεί στην καρδιά του Θέρους, κατάφερε να ανεβάσει τους συναλλακτικούς τους ρυθμούς, έστω και με τη βοήθεια των αρκετών πακέτων που διακινήθηκαν ιδίως στις τράπεζες. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,65% στις 893,23 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 81 εκατ. ευρώ.

Η εστίαση σήμερα μεταφέρθηκε στο πεδίο των προσυμφωνημένων συναλλαγών, καθώς διακινήθηκαν 20,5 εκατ. τεμάχια αξίας 24,3 εκατ. ευρώ, κυρίως στη Eurobank, στην Alpha Bank και στην Εθνική. Πλην των πακέτων, οι συναλλακτικές επιδόσεις της αγοράς ήταν σαφώς χαμηλές, αλλά εντός του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, ο οποίος είναι ελαφρώς υψηλότερος από εκείνους που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές την ίδια περίοδο. Και μπορεί το ΧΑ να μην έχει δώσει όσα έδειχνε ότι θα μπορούσε το πρώτο δίμηνο του έτους, αλλά κρατά λίγο καλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία.

Θετικό κλίμα

Άλλωστε, σε αυτό που συγκλίνουν οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές είναι ότι εγχωρίως το κλίμα δείχνει να είναι θετικό για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό επιβεβαιώθηκε από την ώθηση που έλαβε η αγορά από τα  στοιχεία που έδειξαν υπεραπόδοση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, καθώς τα φορολογικά έσοδα στο 7μηνο του 2022 σημείωσαν «έκρηξη» σχεδόν 20% πάνω από τον στόχο, κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει και στο «ράλι» του πληθωρισμού.

Μετά την πλάγια κίνηση της περασμένης εβδομάδας, το ΧΑ προσεγγίζει τη ζώνη των 900 μονάδων, με την Trader24 να τονίζει την ορθή τεχνική συμπεριφορά βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα ως προς την ανθεκτικότητα της ζώνης των 870, που συνιστά και την κοντινή στήριξη η οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία την Παρασκευή. Έτσι, η ανοδικότητα παραμένει, πάντα σε στενή συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές και κυρίως τις ορέξεις των Αμερικανών, καθώς έχει παρατηρηθεί μια εξάρτηση από τις εκείθεν ανακοινώσεις μακροοικονομικής φύσης.

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς και Alpha Bank ηγήθηκαν της ανόδου, καθώς ενισχύθηκαν κατά 5,17% και 4,05% αντίστοιχα, ενώ ισχυρά ήταν τα κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, Titan, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο και Eurobank. Θετικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΕΛΧΑ,  ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ΟΛΠ, Coca Cola, Aegean και Ελλάκτωρ. Η Motor Oil έκλεισε στο -1,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους