Διευρύνονται τα κέρδη στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της ανόδου, όπως και της συναλλακτικής δραστηριότητας. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,03% στις 887,80 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Ώθηση στην αγορά έδωσαν και τα στοιχεία που έδειξαν υπεραπόδοση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, καθώς τα φορολογικά έσοδα στο 7μηνο του 2022 σημείωσαν «έκρηξη» σχεδόν 20% πάνω από τον στόχο, κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει και στο «ράλι» του πληθωρισμού.

Διαβάστε επίσης: Η ψηφιακή τράπεζα Revolut λαμβάνει έγκριση για υπηρεσίες crypto

Μετά την πλάγια κίνηση της περασμένης εβδομάδας, το ΧΑ προσεγγίζει τη ζώνη των 900 μονάδων, με την Trader24 να τονίζει την ορθή τεχνική συμπεριφορά βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα ως προς την ανθεκτικότητα της ζώνης των 870, που συνιστά και την κοντινή στήριξη η οποία δοκιμάστηκε με επιτυχία την Παρασκευή. Έτσι, η ανοδικότητα παραμένει, πάντα σε στενή συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές και κυρίως τις ορέξεις των Αμερικανών, καθώς έχει παρατηρηθεί μια εξάρτηση από τις εκείθεν ανακοινώσεις μακροοικονομικής φύσης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς, η Alpha Bank, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και ο Τιτάνας οδηγούν την άνοδο με κέρδη άνω του 2%, ενώ σημαντική είναι και η απόδοση των Σαράντη, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, Motor Oil, Coca Cola, Aegean και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών