Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, οι οποίες μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve περιορίστηκαν, αν και το μήνυμα που δόθηκε από τους κεντρικούς τραπεζίτες ήταν ότι θα συνεχιστεί ο επιθετικός ρυθμός σύσφιξης της πολιτικής.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,50% στις 33.980 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,72% στις 4.274 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,25% στις 12.938 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στα όρια του sell off ο DAX

Πρωταγωνίστρια η νευρικότητα

Η νευρικότητα ήταν βασική πρωταγωνίστρια σήμερα στη Wall Street, καθώς οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα από τα πρακτικά της Fed. Και αυτό διότι δεν υπήρξαν αρκετά στοιχεία για το guidance των μελλοντικών αυξήσεων που να ρίχνει… φως στο μυστήριο των προθέσεων της Fed, δεδομένου πως το συμβούλιο τονίζει πως θα συνεχίσει να εξετάζει την ροή των στοιχείων προκειμένου να λαμβάνει, κάθε φορά, την απόφαση του.

Τα πρακτικά της Fed

Πάντως, η νομισματική επιτροπή της Fed δεν άφησε περιθώρια χαλάρωσης, έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει δραστικά, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως θα συνεχίσει να ανεβάζει τα επιτόκια “για αρκετό καιρό ακόμη”. Μάλιστα τα μέλη της FOMC θεωρούν πως ο πληθωρισμός έχει δείξει ελάχιστα σημάδια βελτίωσης.Πάντως, σήμερα ήταν μια καλή ευκαιρία για διόρθωση της αγοράς. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 18% από τα χαμηλά του Ιουνίου και είχε καταγράψει ήδη ένα πενθήμερο ανοδικό σερί, με τους επενδυτές να θέλουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών.«Θα προειδοποιήσουμε τους επενδυτές να μην κυνηγήσουν αυτό το ράλι», δήλωσε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management. «Αναμένουμε νέα αστάθεια της αγοράς στο μέλλον και συνεχίζουμε να προτείνουμε την τοποθέτηση χαρτοφυλακίων σε αμυντικές θέσεις και σε διάφορα σενάρια», πρόσθεσε.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Teladoc Health έχασε πάνω από 10%, μετά τη σύσταση της Guggenheim ότι είναι ώρα για πωλήσεις στη μετοχή καθώς ο κόσμος βρίσκεται σε διαδικασία ομαλοποίησης στην μετά Covid εποχή.Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο παρέμεινε σταθερή, καθώς η πτώση των τιμών των καυσίμων εμπόδισε τις πωλήσεις πρατηρίων καυσίμων και οι καταναλωτές στράφηκαν περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones εκτιμούσαν αύξηση 0,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street