Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης στης Fed (minutes) και την πτώση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε με σχεδόν 11 μονάδες βάσης στο 2,987% και του 3οετούς με 8 μονάδες βάσης στο 3,222%. Η απόδοση του διετούς σημείωσε αύξηση κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,28%.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Γιατί εγκαταλείπουν τα αμερικανικά ομόλογα

Οι αποδόσεις  είχαν υποχωρήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αγορές μελετούσαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα minutes η Fed  θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι να επιβραδυνθεί σημαντικά ο πληθωρισμός, αν και η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε σύντομα να μειώσει τον ρυθμό σύσφιξης.

«Οι αγορές δεν μπορούν να πηγαίνουν συνεχώς ευθεία προς τα πάνω και οι αποδόσεις θα συνεχίσουν τις διακυμάνσεις  έως ότου υπάρξει περισσότερη σαφήνεια από τη Fed», εξηγεί ο επικεφαλής επενδύσεων της Sanctuary Wealth., Τζεφ Κίλμπουργκ. «Δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι το η απόδοση του 10ετούς ομολόγου επιστρέφει στο 3%. Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι αυτό είναι υγιές, αρκεί να παραμείνει κάτω από το 3,5%.»

Η κεντρική τράπεζα εξετάζει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε ταχέως προς ένα επίπεδο επιτοκίου που θα ασκήσει σημαντική καθοδική πίεση στον πληθωρισμό … Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί θέλετε να τραβήξετε τις αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι το επόμενο έτος»  δήλωσε ο Μπούλαρντ σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης