Με τον ΟΠΑΠ να έχει διακινήσει σχεδόν το 55% του τζίρου της αγοράς, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται με μικρά κέρδη, αλλά με αρκετές διακυμάνσεις πλησίον αλλά χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με κέρδη 0,15% στις 899,02 μονάδες, αν και νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στις 892 μονάδες, με απώλειες 0,52%.

Με το βλέμμα στις 900 μονάδες

Μετά τη λήξη των παραγώγων, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil δίνουν σημαντικά στηρίγματα στην αγορά, αν και δεν λείπουν οι πιέσεις σε αρκετούς τίτλους. Παρόλα αυτά, ο γενικός δείκτης παραμένει σε υψηλά δυόμιση μηνών, ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να δοκιμαστεί το επίπεδο των 900 μονάδων.

Έτσι, σύμφωνα με την Trader24, το πολυήμερο θετικό momentum οριοθετείται από τη στήριξη των 875, με επόμενο επίπεδο τις 912. Η κίνηση βρίσκει το ΧΑ να υπερέχει έναντι όλων των μεγάλων Χρηματιστηρίων τόσο σε απόδοση όσο και σε συμπεριφορά μεσοπρόθεσμης βάσης. Και τούτο είναι αληθές υπό το πρίσμα του υψηλότερου εβδομαδιαίου ποσοστού +2,15%, ενώ και τα συμπεράσματα επιρρωνύονται από την παρατήρηση ότι ο ΓΔ είναι ο μοναδικός Δείκτης παγκοσμίως με θετικό πρόσημο +1,78% από 1/1.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Coca ColaAlpha BankEurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, οι πιέσεις εντοπίζονται σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Jumbo, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Quest και ΕΛΧΑ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, AegeanTitan και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών