Με τον ΟΠΑΠ να έχει διακινήσει σχεδόν το 55% του τζίρου της αγοράς, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται με μικρά κέρδη, αλλά με αρκετές διακυμάνσεις πλησίον αλλά χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα με κέρδη 0,15% στις 899,02 μονάδες, αν και νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στις 892 μονάδες, με απώλειες 0,52%.

Με το βλέμμα στις 900 μονάδες

Μετά τη λήξη των παραγώγων, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil δίνουν σημαντικά στηρίγματα στην αγορά, αν και δεν λείπουν οι πιέσεις σε αρκετούς τίτλους. Παρόλα αυτά, ο γενικός δείκτης παραμένει σε υψηλά δυόμιση μηνών, ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να δοκιμαστεί το επίπεδο των 900 μονάδων.

Έτσι, σύμφωνα με την Trader24, το πολυήμερο θετικό momentum οριοθετείται από τη στήριξη των 875, με επόμενο επίπεδο τις 912. Η κίνηση βρίσκει το ΧΑ να υπερέχει έναντι όλων των μεγάλων Χρηματιστηρίων τόσο σε απόδοση όσο και σε συμπεριφορά μεσοπρόθεσμης βάσης. Και τούτο είναι αληθές υπό το πρίσμα του υψηλότερου εβδομαδιαίου ποσοστού +2,15%, ενώ και τα συμπεράσματα επιρρωνύονται από την παρατήρηση ότι ο ΓΔ είναι ο μοναδικός Δείκτης παγκοσμίως με θετικό πρόσημο +1,78% από 1/1.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Coca Cola, Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, οι πιέσεις εντοπίζονται σε Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Jumbo, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Quest και ΕΛΧΑ, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Aegean, Titan και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους