Με 100 εκατομμύρια στερλίνες και νέες νομοθετικές διατάξεις επιχειρεί να δώσει ώθηση στην κυκλοφορία οχημάτων αυτόνομης οδήγησης η Βρετανία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως επιδιώκει να αξιοποιήσει την αναδυόμενη αγορά των αυτόνομων οχημάτων, την οποία υπολογίζει σε 42 δισ. στερλίνες και για την οποία εκτιμά ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει 38.000 νέες θέσεις εργασίας, αναφέρει το Reuters.

Διαβάστε επίσης: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν σκληρή μάχη για το λίθιο μέχρι το 2030, προειδοποιεί ο κορυφαίος παραγωγός

«Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της χρήσης αυτής της υπέροχης τεχνολογίας και γι’ αυτό επενδύουμε εκατομμύρια σε ζωτικής σημασίας έρευνα για την ασφάλεια και θεσπίζουμε την απαραίτηση νομοθεσία ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τα πλήρη οφέλη που υπόσχεται αυτή η τεχνολογία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Και δημόσια οχήματα

Σύμφωνα με το Reuters, ήδη κάποια οχήματα με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους από την επόμενη χρονιά. Με τη σημερινή ανακοίνωση τίθεται το πλαίσιο για ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών και των οχημάτων διανομής.

Η ευθύνη στους κατασκευαστές

Το πακέτο χρηματοδότησης περιλαμβάνει 35 εκατ. στερλίνες για έρευνα για την ασφάλεια, η οποία θα δώσει ώθηση στη νέα νομοθεσία που σχεδιάζεται να έχει θεσπιστεί ως το 2025.

«Η νομοθεσία θα προβλέπει ότι οι κατασκευαστές είναι υπεύθυνοι για τις δράσεις του οχήματος κατά την αυτόνομη οδήγησή του, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα ευθύνεται κάποιος άνθρωπος-οδηγός για συμβάντα που σχετίζονται με την οδήγηση ενόσω το όχημα κινείται με αυτόνομη οδήγηση», αναφέρεται σε κυβερνητική δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή