Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΔΕΣΦΑ γνωστοποίησε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση σε μέρος της υποδομής πληροφορικής του, με τους κυβερνοεγκληματίες να αποκτούν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και με επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδομένων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι διασφαλίστηκε και συνεχίζεται η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο, ενώ ο ΔΕΣΦΑ συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας «με ασφάλεια και επάρκεια».

Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ τονίζει ότι συνεχίζεται η διερεύνηση για τα βαθύτερα αίτια της επίθεσης ενώ έχουν κινητοποιηθεί ομάδες τεχνικών κι εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και στην ανάκτηση των συστημάτων στην κανονική λειτουργία, το συντομότερο δυνατό.

Για την προστασία των πελατών και των συνεργατών, απενεργοποιήθηκαν προληπτικά οι περισσότερες από τις υπηρεσίες πληροφορικής του ΔΕΣΦΑ. Παράλληλα, επανέρχονται σταδιακά τα πληροφοριακά και λειτουργικά συστήματα.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές και οργανισμοί ενώ συνεχίζεται η στενή συνεργασία με ο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) καθώς και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την επίλυση του ζητήματος και την ελαχιστοποίηση τυχόν πιθανών επιπτώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια