Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Κυριακής οι ηγέτες της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, καθώς επί εβδομάδες Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς που πλήττουν το εργοστάσιο, φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά τον κίνδυνο ενός σοβαρού πυρηνικού ατυχήματος.

«Δέσμευση για στήριξη της Ουκρανίας»

«Στην τηλεφωνική επικοινωνία τους, ο πρωθυπουργός (Τζόνσον), ο πρόεδρος (των ΗΠΑ, Τζο) Μπάιντεν, ο πρόεδρος (της Γαλλίας, Εμανουέλ) Μακρόν και ο καγκελάριος (της Γερμανίας, Όλαφ) Σολτς, υπογράμμισαν την ακλόνητη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Ουκρανία απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Τόνισαν ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφαλής (λειτουργία) και η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και χαιρέτισαν τις πρόσφατες συνομιλίες με τις οποίες κατέστη δυνατή η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στις εγκαταστάσεις της Ζαπορίζια», πρόσθεσε.

Επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, για το θέμα της Ζαπορίζια.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το εφιαλτικό ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ατυχήματος.

Σύμφωνα με το Ελυζέ, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε στον Ρώσο ομόλογό του τις ανησυχίες του για τους κινδύνους ασφαλείας στον πυρηνικό σταθμό, με τον Πούτιν να συμφωνεί να σταλεί στο σημείο αποστολή ειδικών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν