Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα

Το βλέμμα στραμμένο στο οικονομικό συμπόσιο του Jackson Hole

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα

Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, αναμένοντας με σκεπτικισμό τις δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών στο συμπόσιο του Jackson Hole αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve έχουν επανέλθει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,3%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να υποχωρεί κατά 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,22% στις 7.533 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,47% στις 13.480 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,13% στις 6.424 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Στο συμπόσιο της Fed και στην κρίσιμη ομιλία Πάουελ θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές

«Αναμένουμε ότι η αγορά αναμένει τη συνεδρίαση της Fed στο Jackson Hole φοβούμενη ένα αυστηρό μήνυμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια απότομη κίνηση απομάκρυνσης κινδύνου. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το μήνυμα θα είναι πιο διακριτικό και, ενδεχομένως, ακόμη και καθησυχαστικό», δήλωσε ο Steve Englander, της Standard Chartered.

«Για τη Fed, η μείωση του πληθωρισμού προς τους στόχους είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο πρόεδρος Πάουελ είναι πιθανό να δηλώσει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια όσο χρειάζεται, και για όσο χρόνο χρειαστεί, για να μειώσει τον πληθωρισμό».

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας Uniper σημειώνει πτώση 6,9%, εν μέσω προειδοποιήσεων για περαιτέρω περικοπές στην παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν ήδη ωθήσει την εταιρεία να αναζητήσει κρατική διάσωση.

Απώλειες 1% και για την Credit Suisse, η οποία όρισε τον Dixit Joshi ως νέο οικονομικό διευθυντή της από την 1η Οκτωβρίου και τη Francesca McDonagh ως διευθύνουσα σύμβουλο ομίλου από τις 19 Σεπτεμβρίου. Ο τελευταίος ανασχηματισμός ανώτατης διοίκησης έρχεται μετά τον διορισμό του Ulrich Koerner ως Διευθύνοντος Συμβούλου τον περασμένο μήνα, αντικαθιστώντας τον Thomas Gottstein, καθώς η τράπεζα προσπαθεί να αναθεωρήσει το επιχειρηματικό της μοντέλο μετά από μια σειρά σκανδάλων και σημαντικές τριμηνιαίες ζημίες.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Fresenius σημειώνουν άνοδο 5,5% αφού ο γερμανικός όμιλος υγειονομικής περίθαλψης ανακοίνωσε τον διορισμό του νέου CEO Michael Sen από την 1η Οκτωβρίου, αντικαθιστώντας τον Stephan Sturm.

OT Originals

Περισσότερα από Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο