Τη μεγαλύτερη πτώση στην ανάπτυξή της εδώ και περισσότερο από 300 χρόνια, καθώς τη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία, κατέγραψε το 2020 η βρετανική οικονομία όταν αντιμετώπισε το κύριο βάρος της πανδημίας COVID-19.

Όπως έδειξαν τα επικαιροποιημένα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν μειώθηκε κατά 11,0% το 2020. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1709, σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας.

Διαβάστε επίσης – Βρετανία: Ολοταχώς προς πληθωρισμό 18,6%

Οι αρχικές εκτιμήσεις του ONS είχαν ήδη υποδείξει ότι το 2020 η Βρετανία υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής από τον «Μεγάλο παγετό» του 1709. Αλλά πιο πρόσφατα το ONS είχε αναθεωρήσει την κλίμακα της πτώσης στο 9,3%, τη μεγαλύτερη από αμέσως μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμη και πριν από τις τελευταίες αναθεωρήσεις, η οικονομική ύφεση της Βρετανίας ήταν η μεγαλύτερη στην Ομάδα των Επτά και η τελευταία αναθεώρηση την καθιστά μεγαλύτερη από αυτή της Ισπανίας, η οποία κατέγραψε πτώση 10,8% στην παραγωγή.

Ωστόσο, το ONS προειδοποίησε κατά των άμεσων συγκρίσεων με άλλες χώρες, καθώς οι περισσότερες – με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες – δεν έχουν ακόμη προβεί σε εις βάθος αναθεωρήσεις του ίδιου τύπου με τη Βρετανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή