Με τις αγορές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή, στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, η Goldman Sachs εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Σε ένα ενημερωτικό τους σημείωμα, οι οικονομολόγοι της Goldman αναφέρει ότι ο Αμερικανός Τραπεζίτης θα επαναλάβει το  μήνυμα, που δόθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Ιουλίου και στα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Ιουλίου που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Δηλαδή, ότι ενδέχεται να υποχωρήσει ο επιθετικός ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Στο συμπόσιο της Fed και στην κρίσιμη ομιλία Πάουελ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές

«Είναι πιθανό να εξισορροπήσει αυτό το μήνυμα τονίζοντας ότι η FOMC παραμένει προσηλωμένη στη μείωση του πληθωρισμού και ότι οι επερχόμενες αποφάσεις πολιτικής θα εξαρτηθούν από τα εισερχόμενα δεδομένα», ανέφερε το σημείωμα.

Διαβάστε επίσης – Citigroup: Πώς σκιαγραφεί τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Η Goldman αναμένει ότι η FOMC θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο και κατά 25 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, λιγότερο επιθετική από τις αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της.

Οι traders σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds προεξοφλούν με πιθανότητα 52,5% μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (bps) στη συνεδρίαση της Fed τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]