Με μικρά κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, τηρώντας μια θετική στάση αναμονής εν όψει της έναρξης του συμποσίου της Federal Reserve, στο Jackson Hole, στο οποίο θα δοθεί και η κατεύθυνση της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,16% στις 33.026 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,56% στις 4.164 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,68% στις 12.516 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Snowflake σημειώνει άλμα 17%, αφού ικανοποίησε με τα έσοδα που ανακοίνωσε. Από την άλλη, οι μετοχές της Nvidia υποχωρούν 4%, καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα, όπως και η Salesforce που χάνει 6%.

Διαβάστε ακόμα: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί η Wall Street

Τα μάτια στραμμένα στο Jackson Hole

Παρόλα αυτά, η αγορά αναμένει την έναρξη του οικονομικού συμποσίου του Jackson Hole, το οποίο ξεκινά σήμερα με τον πρόεδρο της Federal Reserve, Jerome Powell, να είναι προγραμματισμένο να μιλήσει αύριο, Παρασκευή. Ο επικεφαλής της Fed θα εξηγήσει πώς η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό και εάν θα μπορεί να μειώσει τα επιτόκια όταν τελειώσει ο τρέχων κύκλος σύσφιξης.

Επίσης, η ανησυχία της αγοράς είναι εάν η τακτική της Fed εντείνει τις υφεσιακές πιέσεις στην οικονομία. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Canaccord Genuity, ο κίνδυνος ύφεσης αυξάνεται, ειδικά εάν η Fed συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Οι φθηνές μετοχές

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Morgan Stanley και την UBS, ορισμένες μετοχές εξακολουθούν να φαίνονται φθηνές — ακόμη και με τον κίνδυνο επιβράδυνσης της οικονομίας.

Πάντως, νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερη της αρχικής εκτίμησης για το β’ 3μηνο του 2022, καθώς αναθεωρήθηκε στο -0,6%, από 0,9% αρχικά. Οι αναλυτές ανέμεναν να αναθεωρηθεί στο -0,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street