Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο, μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 900 μονάδων, καθώς οι πιέσεις σε επιλεγμένους τίτλους, όπως η Coca Cola, εμπόδισαν τις προσπάθειες ανάκτησης του ψυχολογικού ορίου.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 896,12 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 59 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο με νέα αναχώματα

Το ΧΑ σήμερα ήταν εναρμονισμένο με το ευρωπαϊκό κλίμα, το οποίο αν και άρχισε με προσδοκίες τελικά η επιφυλακτικότητα δεν έλειψε. Έτσι συνέβη και στην ελληνική αγορά, η οποία αν και άρχισε φτάνοντας κοντά στο +1%, τελικά το κλείσιμο ήταν χαμηλών προσδοκιών, αλλά σημαντικό, καθώς δημιούργησε νέα αναχώματα, μακριά από τη στήριξη των 878 μονάδων.

Άλλωστε, οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν, με τις αγορές παγκοσμίως να αναμένουν το συμπόσιο της Federal Reserve στο Τζάκσον Χολ που αρχίζει σήμερα και θα κορυφωθεί με την αυριανή ομιλία του επικεφαλής Τζερόμ Πάουελ. Παρόλα αυτά, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον Ot.gr, όσο το ΧΑ ανακτά εδάφη, χωρίς μεγάλες κινήσεις, τόσο μπορεί να δημιουργήσει αναχώματα στις διεθνείς αναταράξεις που μπορεί να απειλήσουν τις κοντινές του στηρίξεις.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγορά έχει δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις 878 μονάδες που αφορούν στην τρέχουσα στήριξη, αλλά η Trader24 τονίζει ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα εμποδίζει στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο για άλλη μια φορά, ώστε να αναμένουμε τον ρυθμό από τις διεθνείς αγορές για να αποκτήσουμε σαφή κατευθυντικότητα.

Πάντως, ο ΓΔ φαίνεται να κινείται σε ανοδικό βραχυπρόθεσμο μοτίβο, με την περιοχή των 917-920 μονάδων να αποτελεί τη σοβαρή αντίσταση, όπου και θα απαιτηθούν ισχυρότερες αγοραστικές τοποθετήσεις για να πείσουν για τη συνέχεια.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο Μυτιληναίος ξεχώρισαν με άνοδο 2,65% και 2,01%, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Βιοχάλκο, Aegean, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Titan. Θετικά έκλεισαν οι ΕΛΧΑ, Λάμδα, Eurobank, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Jumbo και ΟΤΕ, ενώ αρνητικά οι Quest, Motor Oil και ΔΕΗ. Η Coca Cola έχασε 2,06% και ο Σαράντης υποχώρησε κατά 1,75%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών