Προσπάθεια αντίδρασης εκδηλώνεται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της εβδομάδας επιχειρούν από χτες να καλύψουν το χαμένο έδαφος, ενώ σημαντικές στηρίξεις λαμβάνουν από την ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το γερμανικό ΑΕΠ το β’ 3μηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης – Γερμανία: Ανάπτυξη 0,1% για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,8%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,72% στις 7.525 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,01% στις 13.353 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,60% στις 6.425 μονάδες.

Το βλέμμα στη Fed

Αυτό που αναμένουν οι αγορές από τον επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, είναι μια παραδοχή για τη λάθος εκτίμηση περί παροδικότητας του πληθωρισμού και τη διαβεβαίωση ότι ο ρυθμός σύσφιξης της πολιτικής έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της προτού η Fed κηρύξει τον έλεγχο της αύξησης των τιμών και την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Στο συμπόσιο της Fed και στην κρίσιμη ομιλία Πάουελ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές

Σε επίπεδο τίτλων, η Novartis υποχωρεί κατά 1%, μετά την ανακοίνωση ότι θα κάνει spin off του βραχίονα γενόσημων στη Ζυρίχη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα αποκόψει τον βραχίονα Sandoz για τα γενόσημα και θα το εισαγάγει στο ελβετικό χρηματιστήριο.

Στα μάκρο της ημέρας, η αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο αναθεωρήθηκε έως και 1,7% σε ετήσια βάση, από 1,4% προηγουμένως. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε απροσδόκητα το δεύτερο τρίμηνο, επιβεβαίωσαν τα νέα στοιχεία, παρά τους φόβους για στασιμότητα εν μέσω διογκούμενου πληθωρισμού και απειλών για τον ενεργειακό εφοδιασμό μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο αναθεωρήθηκε στο 0,1% σε τριμηνιαία βάση, από την αρχική εκτίμηση για 0,0%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές