Οι πιλότοι της Lufthansa απέρριψαν την πρόταση της γερμανικής εταιρείας και ενδέχεται να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ανά πάσα στιγμή, ανέφερε σήμερα το σωματείο VC, καθώς η διαμάχη για τις αυξήσεις στους μισθούς συνεχίζεται.

Οι εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ της έναρξης κινητοποιήσεων τον περασμένο μήνα, ένα γεγονός που μπορεί να διαταράξει ακόμη περισσότερο τις αερομεταφορές εν μέσω της θερινής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Lufthansa: Ο πρώτος σκόπελος ξεπεράστηκε με τη συμφωνία με το προσωπικό εδάφους – Έπονται οι πιλότοι

Το VC είπε ότι η πρόταση της εταιρείας ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του σωματείου, που ζητούσε αύξηση 5,5% για φέτος και αυτόματη προσαρμογή του μισθού με βάση τον πληθωρισμό για τον επόμενο χρόνο. Το συνδικάτο ζητά επίσης ενιαίο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό των θυγατρικών της Lufthansa, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εταιρεία χαμηλού κόστους Eurowings.

«Οι νομικές και οργανωτικές προετοιμασίες για την απεργιακή κινητοποίηση έχουν ξεκινήσει», ανέφερε το VC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτό για συνομιλίες.

Η Lufthansa δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Πάντως, το μέτωπο με τους πιλότους είναι το μόνο που παραμένει ανοιχτό για την εταιρεία, καθώς στις αρχές του μηνός κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους, το οποίο είχε επίσης ξεκινήσει κινητοποιήσεις ζητώντας σημαντικές αυξήσεις λόγω της εκτίναξης του κόστους ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή