H αθλήτρια-θρύλος του παγκόσμιου τένις, η Σερένα Γουίλιαμς, ετοιμάζεται για το τελευταίο US Open της καριέρας της γνωρίζοντας πως έχει ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές ελπίδες να διακριθεί. Όμως, ανεξάρτητα από την επίδοση της στο αμερικανικό Open, θα αποχαιρετίσει οριστικά τη διοργάνωση και μαζί το αγαπημένο της άθλημα με έναν τίτλο που πολύ δύσκολα θα βρεθεί έτερη αθλήτρια στο μέλλον να της… κλέψει: τον τίτλο της αθλήτριας του τένις με μακράν τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία του αθλήματος, με περιουσία που εκτιμάται στα 250 εκατ. δολάρια.

Πραγματικά, μετρώντας αισίως 27 χρόνια στα επαγγελματικά τερέν, από την τρυφερή ηλικία των 14(!) ετών, η Γουίλιαμς κατάφερε να συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 94,6 εκατ. δολαρίων σε κέρδη μόνο από τους τίτλους που κέρδισε, ήτοι ένα ποσό σχεδόν διπλάσιο από το επόμενο όνομα της λίστας. Μάλιστα, στη θέση νούμερο δύο βρίσκεται η ίδια της η αδελφή, η Βένους Γουίλιαμς, με 42,3 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στο παγκόσμιο τένις: Επτά νέα… Grand Slams!

«Είναι δύσκολο να υπερβάλεις για την επιτυχία της» σχολιάζει ο οικονομολόγος, ειδικευμένος σε θέματα αθλητισμού, Βίκτορ Μάθισον, μιλώντας στο Reuters. Όπως εξηγεί συνολικά 25.000 αθλήτριες έχουν αποκομίσει χρήματα από διακρίσεις στο τένις στην ιστορία της Women’s Tennis Association (WTA) και η Σερένα Γουίλιαμς από μόνη της έχει αποκομίσει περισσότερα χρήματα από όσα κέρδισε το κατώτερο 80% όλων αυτών των αθλητριών μαζί.

Ιστορικό ρεκόρ αμοιβών 

Είναι, μάλιστα, από τις ελάχιστες γυναίκες στον κόσμο του παγκόσμιου αθλητισμού που βρίσκεται σταθερά, εδώ και χρόνια, στην κατάταξη των είκοσι κορυφαίων αθλητριών σε επίπεδο εισοδημάτων/αμοιβών.

Το 2016 στέφθηκε η καλύτερη αμειβόμενη αθλήτρια στον κόσμο κερδίζοντας 29 εκατ. δολάρια μέσα στη χρονιά, ένα τίτλο που διατήρησε το 2017, όταν έγινε και η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να μπει στη λίστα του Forbes με τους 100 καλύτερα αμειβόμενους αθλητές. Το 2021 ανέβηκε στη θέση 28 της λίστας του Forbes και παραμένει μέχρι σήμερα η αθλήτρια με τα μεγαλύτερα έσοδα όλων των εποχών συνολικά.

Οι αδελφές Γουίλιαμς

Προσμετρώντας τα έτερα έσοδα της από διαφημίσεις και χορηγούς  η περιουσία της εκτιμάται στα 250 εκατ. δολάρια. Ανεξάρτητα δε, από την πτώση των επιδόσεων της στα γήπεδα, παραμένει αγαπημένη επιλογή των εταιρειών. Υπολογίζεται ότι κερδίζει από 15 έως 20 εκατ. δολάρια το χρόνο από χορηγίες, όπως της Nike, της Piguet, της Gatorate, της Delta Air Lines, της Nintendo και της Kraft Foods. Από το 2003 δε, έχει ένα «χρυσό» συμβόλαιο για την παραγωγή τη δική της σειρά αθλητικών με την Nike.

Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές και σε μουσικά βίντεο κλιπ, διαθέτει τη δική της γραμμή ενδυμάτων, όπως και κοσμημάτων (που αποστέλλονται και στην Ελλάδα), ενώ μέσω της επενδυτικής Serena Ventures έχει επενδύσει συνολικά σε 61 εταιρείες από το 2014, κυρίως ανερχόμενες start-ups, ενώ μαζί με την αδελφή της έχουν αγοράσει και μερίδιο στην ομάδα αμερικανικού φούτμπολ, Miami Dolphins. Σημειωτέον, πως μόλις στις αρχές της χρονιάς, η Serena Ventures συγκέντρωσε επιπλέον 111 εκατ. δολάρια σε νέες χρηματοδοτήσεις σκοπεύοντας να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της.

27 χρόνια επιτυχιών 

Στην καριέρα της, που ολοκληρώνεται με την τωρινή συμμετοχή της στο US Open από όπου και κέρδισε τον πρώτο της τίτλο, μετρά συνολικά 23 κύπελλα Grand Slam, μόλις έναν λιγότερο από το ρεκόρ των 24 τίτλων που κατέχει η Αυστραλέζα Μάργκαρετ Κορτ.  Επίσης, έχει κατακτήσει και 14 τίτλους παίζοντας διπλό, πάντα με την αδελφή της, με την οποία υπήρξε ένα πραγματικά αχτύπητο δίδυμο.

Στο US Open επιστρέφει, στα 40 της χρόνια, με μια θέση κάτω από το νούμερο 600 της παγκόσμιας κατάταξης. Όμως στο απόγειο της καριέρας της ήταν Νούμερο 1 στην κατάταξη της WTA για 319 εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου ενός σερί-ρεκόρ 186 συνεχόμενων εβδομάδων.

Οι επιτυχίες της, είτε μόνη της είτε με την αγαπημένη της αδελφή, βοήθησαν δε, σημαντικά στην αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος στην αμερικανική αγορά και όχι μόνο, βοηθώντας παράλληλα στην προσέλκυση θεατών αλλά και νέων αθλητών από την αφροαμερικανική κοινότητα. Άλλωστε, η ίδια διακρίνεται και για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο κυρίως σε ιδρύματα υπέρ μειονοτήτων και γυναικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι