Ο θρύλος του τένις, η πρωταθλήτρια Σερένα Γουίλιαμς, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα, με άρθρο της στη Vogue.

«Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη «συνταξιοδότηση», έγραψε η Γουίλιαμς. «Ίσως η καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτό που κάνω είναι «εξέλιξη». Είμαι εδώ για να σας πω ότι εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα».

Η Γουίλιαμς, η οποία γίνεται 41 ετών τον επόμενο μήνα, έχει 73 τίτλους στο single, 23 διπλούς τίτλους και πάνω από 94 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη από την καριέρα της στο τένις.

Διαβάστε επίσης – Όλο και περισσότερες γυναίκες παίζουν τένις

Το ρεκόρ που ζηλεύει

Θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών. Στο κομμάτι της στη Vogue, απαντά επίσης σε όσους επικριτές τής επισημαίνουν ότι δεν έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους Grand Slam στην ιστορία του γυναικείου τένις.

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι δεν είμαι η GOAT επειδή δεν ξεπέρασα το ρεκόρ της Margaret Court με 24 τίτλους γκραν σλαμ, που πέτυχε πριν από την «open era» που ξεκίνησε το 1968», έγραψε χαρακτηριστικά. προσθέτοντας :«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν ήθελα αυτό το ρεκόρ».

Η Σερένα Γουίλιαμς είπε ότι θα αποσυρθεί μετά το US Open, το οποίο θα διαρκέσει από τα τέλη Αυγούστου έως τον Σεπτέμβριο. Μια νίκη εκεί θα την έδενε με το ρεκόρ Grand Slam του Court.

«Δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμη να κερδίσω τη Νέα Υόρκη. Αλλά θα προσπαθήσω», έγραψε για το τουρνουά, το οποίο διεξάγεται στο Κουίνς.

Η μεγάλη τενίστρια έχει χορηγίες από εταιρείες όπως οι Nike, Audemars Piguet, Away, Beats, Bumble, Gatorade, Gucci, Lincoln, Michelob, Nintendo, Wilson Sporting Goods και Procter and Gamble.

Προτεραιότητα η οικογένεια

Αναφερόμενη στο θέμα της οικογένειας είπε ότι πλέον θέλει να επικεντρωθεί σε αυτή, αποκαλύπτοντας ότι η σχεδόν 5χρονη κόρης θα ήθελε ένα αδερφάκι. «Ποτέ δεν ήθελα να έχω να διαλέξω μεταξύ τένις και οικογένειας. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Αν ήμουν άντρας, δεν θα το έγραφα αυτό γιατί θα ήμουν εκεί έξω παίζοντας και θα κέρδιζα ενώ η γυναίκα μου θα έκανε όλη τη σωματική εργασία για να επεκτείνουμε την οικογένειά μας», έγραψε.

Η Γουίλιαμς είναι παντρεμένη με τον ιδρυτή του Reddit, Αλέξις Οχανιάν.

«Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς μου στόχους και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, αλλά απλά συναρπαστική Σερένα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες», έγραψε σε μια ανάρτησή της στο Instagram.

Η νέα καριέρα

Επαγγελματικά, προσπαθεί να επεκτείνει τη Serena Ventures , μια μικρή επενδυτική εταιρεία έξι ατόμων που ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στο MasterClass. Η εταιρεία της συγκέντρωσε 111 εκατομμύρια δολάρια από εξωτερική χρηματοδότηση φέτος.

Η Γουίλιαμς έγραψε ότι μόνο το 2% του επιχειρηματικού κεφαλαίου πηγαίνει σε γυναίκες και ότι «για να το αλλάξουμε αυτό, περισσότεροι άνθρωποι που μοιάζουν με εμένα πρέπει να βρίσκονται σε αυτή τη θέση, δίνοντας χρήματα πίσω στον εαυτό τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι