Με κέρδη κινήθηκαν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς εντείνονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου στο μέτωπο του εμπορίου.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,8% αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα πλησιάζουν σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αναθεωρήσουν την παρουσία κινεζικών εταιρειών εισηγμένων στις αμερικανικές αγορές. Η συμφωνία θα ωφελήσει τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ εταιρείες που αντιμετωπίζουν τον έλεγχο από την Ουάσιγκτον για πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων με την Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της Alibaba, της Baidu και της JD.com κέρδισαν μεταξύ 1,3% και 4% μετά τα δημοσιεύματα.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Ο Πάουελ θα πει στις αγορές αυτό που θέλουν να ακούσουν;

Ωστόσο, οι κινεζικές αγορές παρέμειναν σε ένα περιορισμένο εύρος διακύμανσης, με τον δείκτη blue-chip, Shanghai Shenzhen CSI 300 και τον δείκτη Shanghai Composite να κερδίζουν λιγότερο από 0,1%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,65% ενώ ο Topix κέρδισε 0,28%. Ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε 0,25% ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 0,29%.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, πρόκειται να δώσει περισσότερες ενδείξεις για την στάση της κεντρικής τράπεζας κατά την ομιλία του στο συμπόσιο του Jackson Hole σήμερα. Οι οικονομολόγοι της Goldman αναφέρει ότι ο Αμερικανός Τραπεζίτης θα επαναλάβει το μήνυμα, που δόθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Ιουλίου και στα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς του Ιουλίου που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Δηλαδή, ότι ενδέχεται να υποχωρήσει ο επιθετικός ρυθμός σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές