Ήσυχα εξελίχθηκε η προτελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πωλητών στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, δεν ήρθε ποτέ κάποιο αρνητικό πρόσημο, με την πλειονότητα των εισηγμένων σε μεγάλη και μικρή κεφαλαιοποίηση επίσης να κλείνουν με κέρδη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συντηρείται εύκολα η ανοδικότητα σε βραχυπρόθεσμο χρόνο, με τη στήριξη των 878 μονάδων να μην απειλείται, ενώ και ο πρώτος στόχος εν είδει αντίστασης μοιάζει να βρίσκεται στην περιοχή των 917-920 μονάδων, όπου και θα απαιτηθούν ισχυρότερες αγοραστικές τοποθετήσεις για να πείσουν για τη συνέχεια.

Εντύπωση προκάλεσαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, της ΜΟΗ και των ΕΛΠΕ, με τα διυλιστήρια να υπερτριπλασιάζουν τον τζίρο τους σε ετήσια βάση, απόρροια προφανώς της συνολικής κατάστασης στην αγορά ενέργειας.

Στην αγορά ομολόγων, συνεχίζονται οι εκπτώσεις σε σοβαρές εκδόσεις όπως εκείνες των ΜΟΗ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και ομίλου ΓΕΚ, κάτι που συνάδει εξάλλου και με τις πιέσεις που δέχονται και τα περισσότερα κρατικά ομόλογα στον κόσμο λόγω της αυξητικής τάσης των επιτοκίων αναφοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News