Στην κυριαρχία των πωλητών έχει παραδοθεί πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παλεύει πλέον να κρατήσει τις 890 μονάδες, καθώς συνεχίζονται οι κινήσεις μείωσης του κινδύνου.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,71% στις 889,78 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι καθηλωμένος στα 17 εκατ. ευρώ.

Αν και το ΧΑ είχε επιδείξει σημαντικές αντοχές τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα δείχνει ότι αυτές κάμπτονται καθώς στις ανησυχίες για τις διεθνείς αβεβαιότητες, έχουν προστεθεί και αυτές της εισόδου της χώρας σε πρόωρη και μακρά προεκλογική περίοδο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λόγοι και σε επίπεδο τίτλων να υπάρξουν πιέσεις, όπως φαίνεται σήμερα ειδικά στη δεικτοβαρή μετοχή της Coca Cola, η οποία ηγείται των απωλειών.

Βέβαια, η ανοδικότητα σε βραχυπρόθεσμο χρόνο συντηρείται ακόμη στο ΧΑ, με τη στήριξη των 878 μονάδων να μην απειλείται, ενώ και ο πρώτος στόχος εν είδει αντίστασης μοιάζει να βρίσκεται στην περιοχή των 917-920 μονάδων, όπου και θα απαιτηθούν ισχυρότερες αγοραστικές τοποθετήσεις για να πείσουν για τη συνέχεια. Επίσης, στην αγορά ομολόγων, μετά τις επιθετικές πωλήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα καταγράφεται σταθεροποίηση με την απόδοση στο 10ετές ελληνικό να κινείται στο 3,90%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι μεγάλες σε Coca Cola, Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Εθνική, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Jumbo, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Μυτιληναίος, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Quest και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών