Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο στη σκιά της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, αλλά και της ομιλίας του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζ. Πάουελ, στο Τζάκσον Χολ, προσπαθεί να διατηρήσει τα επίπεδα των 890 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης χάνει 0,47% στις 891,89 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά σήμερα θα προσπαθήσει να αξιολογήσει το βαθμό του πολιτικού κινδύνου, καθώς στην ολομέλεια οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα «τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ, πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων».

Η Fed

Την ίδια ώρα, οι αγορές έχουν σήμερα στραμμένο το βλέμμα τους στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ, και ειδικότερα στην ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, αναζητώντας επιπρόσθετα στοιχεία για την πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό χωρίς να βυθίσει τη χώρα σε ύφεση.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, το -2,82% της Coca Cola ασκεί πιέσεις στην αγορά, όπως και το αρνητικό πρόσημο των Εθνικής, Eurobank, Alpha Bank, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Titan, Μυτιληναίου, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ και Jumbo. Στηρίξεις παρέχουν τα θετικά πρόσημα σε Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Quest και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες