Έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. συγκαλεί η τσεχική προεδρία, όπως ανάφεραν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου από χθες, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο μέτωπο των ενεργειακών τιμών που  σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το εξάμηνο, δήλωσε πως η χώρα του θα συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που συνδέεται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Σκρέκας: Είμαστε προετοιμασμένοι για δύσκολο χειμώνα

Η τσεχική προεδρία “θα συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας προκειμένου να συζητήσει συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση στον τομέα της ενέργειας”, ανέφερε σε tweet ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

Η ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει οριστεί ακόμη, ωστόσο τσεχικές πηγές ανέφεραν πως θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό.

Η απόφαση για την συνάντηση, η οποία εγκρίθηκε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ελήφθη καθώς τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να διαχειριστούν το νέο ράλι στις ενεργειακές τιμές που απειλεί να εκτροχιάσει τα οικονομικά τους πλάνα και έχει αυξήσει τη συζήτηση για νέα μέτρα στήριξης σε πολλές χώρες.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 31 Αυγούστου, θα τεθεί σε ισχύ η νέα τριήμερη διακοπή της ροής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, την οποία η Gazprom αποδίδει σε εργασίες συντήρησης και είναι εύλογο πως, όσο διαρκεί η αβεβαιότητα για το αν οι ροές θα αρχίσουν και πάλι, όπως και σε ποια ποσότητα, η αβεβαιότητα για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης θα βρίσκεται στο “κόκκινο” πιέζοντας τις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια