Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η ζήτηση για ηλιακά πάνελ στη Βρετανία καθώς τα νοικοκυριά αναζητούν τρόπους να απαλύνουν τις επιπτώσεις των υπέρογκων λογαριασμών ενέργειας ενόψει του χειμώνα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει οδηγήσει στα ύψη τις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου, επιδεινώνοντας μια ενεργειακή κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ενεργειακή φτώχια.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας (Ofgem) αύξησε σήμερα το ανώτατο όριο των τιμών της ενέργειας στην τιμή ρεκόρ των 3.549 λιρών από την 1η Οκτωβρίου, με περαιτέρω αυξήσεις να αναμένονται τον Ιανουάριο και τον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμα: Είναι η κατασκευή ηλιακών πάνελ μια πολύ αυτοματοποιημένη υπόθεση;

Αυτό αυξάνει τη ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες.

«Ο χρόνος αναμονής είναι περίπου δύο έως τρεις μήνες, μόλις πριν από λίγους μήνες, ήταν μόνο ένας μήνας», δήλωσε στο Bloomberg ο Τζεζ Μπρινκλόου, ιδιοκτήτης της Alfreton Electrics, μιας εταιρείας εγκατάστασης πάνελ που εδρεύει στο Derbyshire της Αγγλίας. «Τα πάντα έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση χρημάτων», συμπληρώνει.

Η ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιείται με ρυθμό ρεκόρ, σύμφωνα με τη βιομηχανική ένωση Solar Energy UK. Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τοποθετήθηκαν 95 μεγαβάτ σε ταράτσες κατοικιών, σχεδόν τριπλάσια από την προηγούμενη περίοδο.

Σε επίπεδο κόστους, η τιμή των μικρής κλίμακας ηλιακών εγκαταστάσεων 2 έως 5 κιλοβάτ έχει αυξηθεί έως και 15% σε περίπου 1.684 λίρες το περασμένο έτος, ενώ ο χρόνος απόσβεσης αυτής της επένδυσης συρρικνώνεται καθώς οι λογαριασμοί ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή